Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ADIO, cozi! S-a deschis cel mai mare supermarket fără case de marcat - VIDEO

Gigantul Amazon a deschis săptămâna aceasta primul magazin unde nu ai nevoie decât de un smartphone.

ADIO, cozi! S-a deschis cel mai mare supermarket fără case de marcat - VIDEO
Comentează 0

Amazon, cel mai mai retailer online din lume, a inaugurat în Seattle, unde se află sediul companiei, un magazin fără casieri, unde clienţii au nevoie doar de un smartphone şi de aplicaţia dedicată Amazon Go pentru a-şi face cumpărăturile, scrie CNET.com.

Mai exact, atunci când intră în magazin, clienţii scanează aplicaţia mobilă Amazon Go la turnicheţi pentru a-şi înregistra prezenţa şi intrarea în magazin. Apoi, orice produs aleg de pe rafturi este urmărit prin camere video şi adăugat în contul Amazon la ieşirea din magazin. Astfel, clienţii nu trebuie să scaneze niciun produs la casă sau să facă vreo plată, potrivit Ziarul Financiar.

Amazon nu a oferit prea multe detalii despre tehnologia folosită în cadrul magazinului, însă aceasta foloseşte algoritmi avansaţi de “machine learning” şi camere video inteligente pentru a şti ce produse iau de pe rafturi clienţii. Gigantul american a precizat că a folosit aceleaşi tipuri de tehnologii care sunt utilizate pentru maşinile care se conduc singure – “computer vision”, senzori de fuziune şi “machine learning”.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite