Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Acuzații de evaziune fiscală și SPĂLARE DE BANI la o firmă din Arad

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a doi administratori de firme, care ar fi complici într-un caz de evaziune fiscală și spălare de bani cu prejudiciu de aproape 250.000 de lei.

Acuzații de evaziune fiscală și SPĂLARE DE BANI la o firmă din Arad
Comentează 0

Conform procurorilor, inculpații în acest dosar sunt Liviu Laza și Anna Maria Bianca Popovici. Primul dintre ei, în calitate de administrator al mai multor firme, ”în cursul anului 2010 a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţilor facturi fiscale emise în numele unei societăţi comerciale Oradea, fără ca operaţiunile comerciale să fi avut loc în realitate, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale”, conform unui comunicat de presă al Parchetului.

Astfel, s-ar fi cauzat un prejudiciu în dauna bugetului de stat în valoare de 249.209 lei.

Anna Maria Bianca Popovici, complice la infracţiune, în calitate de administrator al firmei din Oradea, ”a emis în numele acesteia facturi fiscale fictive către societăţile comerciale administrate de inculpatul Laza Liviu, în schimbul unui comision, ajutându-l astfel pe inculpat să se sustragă de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale către bugetul de stat”.

Dosarul urmează să fie soluţionat de Tribunalul Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite