Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Evaziune fiscală de peste 18 milioane de lei descoperită în Arad

Administratorul unei firme din Arad este cercetat penal pentru o evaziune fiscală ce depășește suma de 18 milioane de lei, care a fost descoperită în urma unei inspecții fiscale de rutină efectuate de ANAF.

Evaziune fiscală de peste 18 milioane de lei descoperită în Arad
Comentează 3

Inspectorii au verificat modul de calculare, declarare şi achitare a impozitului pe profit și a TVA, pentru perioada 1 ianuarie 2011– 31 decembrie 2014, descoperind o serie de nereguli. Societatea nu a plătit statului un impozit pe profit în sum de  5.187.638 de lei.

”Din analiza evidenţei contabile se constată faptul că societatea înregistrează o serie de cheltuieli cu serviciile realizate de diverşi furnizori, pentru care nu poate face dovada realizării efective a acestor servicii”, precizează un comnicat al Direcției Județene a Finanțelor Publice. 

De asemenea, facturile de achiziţie a mărfurilor nu conţin informaţii cu privire la datele privind expediţia, iar avizele de însoţire a mărfurilor nu conţin informaţii cu privire la mijloacele de transport utilizate. 

”Societatea se află în imposibilitatea de a pune la dispoziţia organelor de inspecţie fiscală documentele de transport pentru bunurile achiziţionate, respectiv livrate în perioada 01.01.2011 – 31.12.2014. Organele de inspecţie fiscală au constatat că societatea nu a putut prezenta pentru cheltuielile cu descărcarea de gestiune a mărfurilor livrate, documente justificative care să facă dovada realităţii si că acestea au fost achiziţionate efectiv, drept pentru care aceste cheltuieli sunt nedeductibile fiscal”, se arată în comunicat. 

Verificările au scos în evidență nereguli și privind TVA, la acest capitol firma datorând statului 9.183.802 lei.

Inspectorii au mai calculat sume accesorii de care ajung la 3.654.354 lei. 

Pe numele administartorului, a fost depusă sesizare penală la DIICOT pentru o evaziune fiscală de 18.025.794 lei.

Totodată, întrucât firma a întocmit în mod eronat decontul de TVA, nu a efectuat inventarierea patrimoniului, nu a depus declaraţiile informative cod 394, a desfăşurat activităţi într-o locaţie care nu a fost declarată la registrul comerţului, s-a aplicat și o amendă de 16.000 lei şi confiscarea sumei de 9.694.480 lei. 
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite