Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Firmă fantomă din Arad, într-o anchetă privind evaziune și spălare de bani. Prejucidiu: 10 milioane lei

O firmă de tip fantomă din Arad a fost folosită în cazul unei evaziuni fiscale uriașe, de peste 10 milioane de lei, și spălare de bani, cazul fiind cercetat de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor.

Firmă fantomă din Arad, într-o anchetă privind evaziune și spălare de bani. Prejucidiu: 10 milioane lei
Comentează 0

Potrivit unui comunicat de presă remis de Poliția Română, un cetățean ungar de 53 de ani, administrator al unei firme din Oradea, este suspectat de evaziune fiscală, spălare a banilor şi transmitere fictivă a părţilor sociale ori a acţiunilor deţinute într-o societate comercială.

În perioada mai 2013 - februarie 2014, acesta ar fi înregistrat achiziţii nereale de carne în evidenţele contabile ale societăţii. Documentele financiare fictive ar fi provenit de la două firme "fantomă", din oraşele Salonta şi Chişineu-Criş (Arad).

"De asemenea, a rezultat că bărbatul ar fi transferat bani din conturile bancare ale firmei administrate în cele ale societăţilor de tip fantomă, de unde ar fi fost redirecţionaţi într-un cont bancar din Slovacia, pentru disimularea originii ilicite a sumelor provenite din evaziune fiscală", se arată în comunicat.

Totodată, în timpul desfăşurării unei inspecţii fiscale (în 2014), în calitate de asociat la aceeaşi firmă din Oradea, el ar fi cesionat fictiv părţile sociale către o persoană care nu avea nicio legătură cu firma, pentru a îngreuna ancheta.

Prejudiciul total cauzat statului este estimat la 10.093.995 de lei.

Poliţiştii fac demersuri pentru confiscarea specială a aproape 8.360.000 de lei, descoperiţi în conturile bancare din străinătate, şi urmează să fie instituit sechestru asigurător pe bunuri mobile şi imobile identificate, pentru recuperarea întregului prejudiciu.

Bărbatul a fost reținut inițial, însă marți a fost prezentat instanţei, fiind pus sub control judiciar.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite