Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

5 sfaturi pentru a decide dacă sunteți pregătiți pentru un copil

Comentează 0

Cei mai mulți dintre viitorii părinți se pot întreba cât costă creșterea unui copil. Deși "banii" reprezintă principala lor preocupare, modul de creștere a copiilor poate varia de la o persoană la alta. Nu există un răspuns model pentru asta.

În schimb, este mai important pentru cupluri să aibă un plan bine gândit înainte de a spera la teste de sarcină pozitive. Aceștia nu ar trebui să acorde atenție doar cheltuielilor de maternitate, ci să se gândească și la alte cheltuieli pe termen lung. Costurile de creștere a unui copil pot crește foarte mult, așa că este obligatoriu ca părinții să facă un plan financiar pentru copiii lor în vederea dezvoltării lor pe tot parcursul vieții.

Actualizați bugetul propriu și cel al familiei dvs.

Finanțele familiei voastre ar trebui să fie mai transparente atunci când sunteți viitori părinți. Informați-vă jumătatea despre puterea financiară a ambelor familii pentru a face un buget practic și un plan de economisire.

Faceți un plan

A avea un bebeluș (mai ales primul) poate părea un salt uriaș în necunoscut. Este greu de prezis toate modurile în care se va schimba viața dvs., dar un lucru este sigur - viața dvs. se va schimba.

Sentimentul de nesiguranță de la primele teste de sarcină pozitive la nașterea unui copil poate provoca sentimente de anxietate și stres. Pentru a ușura o parte din stresul provocat de noul copil, existența unei liste de verificare pentru părinți cu mult înainte de venirea copilului vă va ajuta să profitați la maximum de primul an al copilului.

Elaborați un buget, achitați datoriile și puneți deoparte între 3 și 6 luni de cheltuieli, dacă este posibil, astfel încât să aveți o rezervă financiară. Discutați cu angajatorul dvs. despre dacă și când vă veți întoarce la serviciu. Este important să vă pregătiți pentru o schimbare în gestionarea echilibrului dintre viața profesională și cea privată.

Cum vor arăta responsabilitățile dumneavoastră zilnice? Este angajatorul dumneavoastră deschis la un program flexibil? Discutați cu partenerul dvs. despre sarcinile casnice și elaborați un program pentru îndeplinirea acestor sarcini, cum ar fi cumpărăturile, spălatul rufelor sau curățenia.

A avea un plan vă poate ușura multe dintre griji, dându-vă un sentiment de control și competență. Bineînțeles, flexibilitatea este și ea importantă. În timpul primelor câteva săptămâni de la venirea pe lume a bebelușului, programele vor fi probabil date peste cap pe măsură ce vă adaptați la noul bebeluș. Totuși, având aceste programe în vigoare, vă va ajuta să reveniți mai repede la o rutină confortabilă.

Reședință

Aveți suficient spațiu pentru unul sau mai mulți noi membri ai familiei? Va trebui să cumpărați sau să închiriați o casă nouă? Va trebui să locuiți mai aproape de părinții dumneavoastră pentru ca aceștia să poată avea grijă de copil? Există grădinițe sau școli adecvate în apropiere? Dacă va trebui să vă mutați, gândiți-vă din timp la ce școală doriți să meargă copilul dumneavoastră pentru a evita costurile unei noi mutări.

Îngrijire

Le veți cere părinților dumneavoastră să aibă grijă de copilul dumneavoastră? Vă puteți descurca să trăiți dintr-un singur venit dacă unul dintre voi renunță la locul de muncă? Ajungând la un consens cu partenerul dvs. și întrebând dacă părinții dvs. sunt capabili și dispuși să vă ajute înainte de a avea un copil, ați putea evita să vă schimbați planul în grabă după ce nașteți. De asemenea, gândiți-vă la cazare și la cheltuielile suplimentare dacă aveți nevoie de un ajutor domestic.

Educație

Costul educației este în creștere, deoarece părinții au întotdeauna aspirații mari în ceea ce privește realizările copiilor lor. În afară de învățământul gratuit oferit de stat, părinții se pot gândi și la școlile private. În plus, grupurile de joacă, clasele cu interese speciale, cursurile particulare și studiile în străinătate devin tot mai populare. Încă de la primele teste de sarcina pozitive, părinții ar trebui să planifice din timp și să înființeze un fond de educație pentru educația copiilor lor.

Planificarea pe termen lung

Vă veți asuma mai multe responsabilități odată ce veți deveni părinți. Dacă sunteți susținătorul familiei, ar trebui să luați în considerare cumpărarea unei asigurări de viață pentru dumneavoastră și pentru partenerul dumneavoastră și a unei asigurări medicale pentru copilul dumneavoastră. În plus, părinții ar trebui să aibă în vedere întocmirea unui testament cât mai curând posibil, nu numai pentru aranjamente financiare, ci și pentru a numi un tutore pentru copiii minori (cu vârsta sub 18 ani).

Pregătirea emoțională pentru un copil

Sigur, nu sunteți prima persoană care are un copil, dar a deveni părinte este o etapă majoră în viață pentru toți. A avea un copil este probabil unul dintre cele mai importante evenimente pe care le veți trăi vreodată.

Încă de la primele teste de sarcină pozitive, în timpul sarcinii, prioritățile, valorile și așteptările dvs. se pot schimba, uneori în mod dramatic. Această schimbare îi poate lua pe alții prin surprindere, inclusiv familia, partenerul, angajatorul și prietenii dumneavoastră. Înțelegeți că aceasta este o parte normală a tranziției către rolul de părinte și va veni probabil cu o gamă largă de emoții, de la entuziasm și bucurie la ambivalență și teamă.

Dați-vă puțin răgaz

Cei mai mulți dintre cei aflați la prima experiență își fac griji cu privire la capacitatea lor de a fi părinți în mod eficient, dar iată un mic secret: veți face câteva greșeli de parenting. Nu veți fi un părinte perfect, pentru că părintele perfect nu există. Din fericire, copiii nu au nevoie de părinți perfecți. Ei au nevoie de părinți dedicați, iubitori, care încearcă să dea tot ce au mai bun - părinți care recunosc când au greșit și continuă să încerce. A fi părinte este o curbă de învățare - uneori una abruptă - și este în regulă dacă nu ați înțeles totul. Bebelușii sunt remarcabil de rezistenți și copilul dvs. va fi bine.


Scrie un comentariu

trimite