Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ziua remanierii Guvernului Dăncilă. Cine pleacă după şedinţa CEx a PSD

Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă decid, luni, în ședința CEx de la ora 11.00, ce miniştri părăsesc Guvernul, pe lista remaniabililor fiind mai bine de o treime dintre demnitarii Cabinetului, potrivit unor surse politice.

Ziua remanierii Guvernului Dăncilă. Cine pleacă după şedinţa CEx a PSD
Comentează 0

Tensiune maximă în PSD. Social democrații și-au dat întâlnire în biroul șefului la ora 10.00. E o discuție înaintea Comitetului Executiv în care pun la punct remanierea guvernamentală. Stabilesc cine ar trebui să plece și cine să rămână în guvern.

Conducerea PSD se reuneşte, luni, într-o şedinţă de Comitet Executiv (CEx), structură care va decide cine va rămâne şi cine pleacă din Guvern, în urma evaluării făcute de premierul Dăncilă, dar şi de un comitet special creat în interiorul partidului.

Dragnea şi apropiaţii săi urmăresc să-l dea jos pe Paul Stănescu de la Ministerul Dezvoltării, după ce fostul şef al CJ Olt s-a poziţionat în tabăra „puciştilor" din PSD şi au criticat conducerea.

Pe lista remaniabililor se mai află ministrul Culturii, George Ivaşcu, persoană apropiată de Gabriela Firea În prima linie a celor care ar urma să fie înlocuiţi este şi ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, care e susţinut de unul dintre apropiaţii lui Dragnea, Ionel Arsene (şef PSD Neamţ).

Unul dintre oamenii care ar putea pleca din Guvern este şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. În ultimul timp, ministrul Justiţiei a fost criticat de mai mulţi social-democraţi, inclusiv de Liviu Dragnea, liderul PSD dorind un om politic şi loial, nu pe cineva fără carnet de partid.

Pe de altă parte, Tăriceanu a repetat sâmbătă că îl susţine şi respectă activitatea lui Toader. În schimb, liderul ALDE e nemulţumit de ministrul Transporturilor, Lucian Şova, persoană aflată şi pe lista remaniabililor din PSD, cu toate că e sprijinit de Dragoş Benea, preşedinte al organizaţiei PSD Bacău.

Surse politice din PSD citate de Adevarul.ro susţin că ar putea fi înlocuiţi şi Ioana Bran (ministrul Tineretului şi Sportului), Bogdan Trif (ministru al Turismului), Bogdan Cojocaru (ministrul Comunicaţiilor), Natalia Intotero (ministrul pentru Relaţia cu românii de pretutindeni) şi Mihai Fifor (ministrul Apărării).

„Păcatul" lui Fifor ar fi că a susţinut scrisoarea contestatarilor lui Dragnea din partid. Nu în ultimul rând, din Guvern ar putea fi înlocuit şi vicepremierul Viorel Ştefan, cel care a candidat pentru şefia ASF, cu toate că Liviu Dragnea anunţase că susţine pentru funcţie alt coleg de partid, Leonard Badea. Niculae Bădălău ar urma să fie înlocuitorul lui Viorel Ştefan, susţin sursele politice.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite