Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ziua Culturii Naționale sărbătorită la Școala Gimnazială „Iosif Moldovan” Arad

Ziua Culturii Naționale sărbătorită la Școala Gimnazială „Iosif Moldovan” Arad
Comentează 1

Ziua Culturii Naționale sărbătorită la Școala Gimnazială „Iosif Moldovan” Arad

Școala Gimnazială „Iosif Moldovan” Arad s-a înscris în rândul instituțiilor care au organizat manifestări dedicate Zilei Culturii Naționale.

Astfel s-a derulat o activitate dedicată poetului Mihai Eminescu care a constat în organizarea unui concurs cu tema: ,,Mihai Eminescu- Luceafărul poeziei românești”, în realizarea unor postere și desene reprezentative pentru creația eminesciană. Activitatea a fost coordonată de către profesorii Gianina Stana, Alina Lăzăruică și Adina Tuță.

O altă activitate a vizat promovarea unor mari personalități ale culturii române care au făcut cunoscute lumii spiritul și geniul poporului nostru: Haricleea Darclée, catalogată de-a lungul timpului drept „privighetoarea Carpaţilor”, „măiastra pasăre de basm”, „vocea începutului de secol”; Constantin Brâncuşi - sculptorul sufletului românesc; Emil Cioran, unul dintre cei mai importanți gânditori ai lumii din secolului al XX-lea; Mircea Eliade, un mare gânditor și scriitor, filozof și istoric al religiilor; George Enescu, considerat cel mai important muzician român și Nicolae Iorga, numit pe bună dreptate cel mai mare istoric şi savant al României din toate timpurile.

Parafrazându-l pe Tudor Vianu, care afirma despre marele  poet român că „Fără Eminescu am fi mai altfel și mai săraci”, putem spune că fără a ne cunoaște rădăcinile și valorile culturale am fi mai altfel și mai săraci în această lume în care bătălia pentru supremația economică și culturală este acerbă. Profesorul are datoria să clădească în sufletul copilului mândria de a aparține unei națiuni care a îmbogățit patrimonial cultural mondial prin geniile plămădite pe acest pământ. Misiune la care subscriem.

 

 

 

 

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite