Vremea Romania, Arad 12°C

Stiri Arad

Zilele Cartierului Pârneava - 2016

Zilele Cartierului Pârneava - 2016
Comentează 0

                 Asociația Pârnăvenilor, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad au organizat și în acest an Zilele Cartierului Pârneava.

Cea dintâi zi a sărbătorii s-a petrecut la Casa Națională Pârneava (Restaurantul Milenium) și a început cu un proaspăt spectacol susținut de către elevii Școlii Gimnaziale Iosif Moldovan. Apoi participanții au fost poftiți la o expoziție de produse tradiționale de carmangerie și conserve pentru iarnă, expoziție al cărei inedit a constat în amănuntul (picant) că, pentru a putea fi apreciate la justa lor valoare, apetisantele exponate trebuiau neapărat gustate pe îndelete de către public.

               Au urmat două lansări de cărți: - „Primul Război Mondial. Studii, articole, eseuri”

(coordonatori: Corneliu Pădurean, Ghiţă Constantin) – prezentată de către dr. Lucian Mureşan

- „Port Arthur. Povestiri şi legende”, (coordonator Ionel Costin)- prezentată de către dr. Doru Sinaci.

              Ziua de sâmbătă s-a încheiat cu înmânarea „Diplomelor de Excelență” la doi pârnăveni de baștină, adică medicului Dușan Turcin și directorului Centrului Județean de Voluntariat, Glad Varga, care a punctat în încheiere: „Mulțumesc organizatorilor pentru distincție și, totodată, țin să-l felicit pe d’l doctor Turcin (care este și medicul meu de familie și m-a văzut crescând) pentru distincția pe care a primit-o și mă onorează să fiu alături de dânsul. Am avut mereu privilegiul de a face parte dintr-o echipă și am învățat ce înseamnă echipa, pentru că am lucrat întotdeauna în echipă, echipă în cadrul asociației, echipă în cadrul unui partid, echipă la școală, echipă la sport și vreau să le mulțumesc tuturor acelora care sunt alături de mine, zi de zi, atât acasă, cât și în viața profesională”.

Vasile Zărăndan

 

Galerie foto (75)

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite