Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Zilele Cartierului Pârneava 23 - 24 octombrie 2015

Zilele Cartierului Pârneava  23 - 24 octombrie 2015
Comentează 0

Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad și Asociația Pârnăvenilor organizează în perioada 23 – 24 octombrie Zilele Cartierului Pârneava, unul dintre cartierele istorice ale orașului nostru.

Ziua de vineri este dedicată sportului în general și sportului pârnăvean în special, fiind prevăzute în programul zilei de 23 octombrie competiții de fotbal și volei pe terenul de sport al Școlii Gimnaziale Iosif Moldovan, dar și o întâlnire cu personalități sportive ale cartierului arădean.

Sâmbătă, 24 octombrie, începând cu ora 10.00 va avea loc la Casa Națională (fosta Casă Puskin) întâlnirea pârnăvenilor, în cadrul căreia se vor rememora momente importante din istoria cartierului, precum zborul lui Aurel Vlaicu peste Pârneava în anul 1912, 150 de ani de la ridicarea Bisericii Pârnăvenilor – Vechea Catedrală Ortodoxă a Aradului, precum și bombardamentului Aeroportului din Arad în luna august a anului 1944.

De asemenea, în cadrul aceleiași manifestări, elevi și profesori ai Școlii Gimnaziale Iosif Moldovan vor fi distinși în cadru festiv cu diplome pentru merite deosebite.

Participanții la această sărbătoare a cartierului Pârneava  vor putea admira și o expoziție de murături, conserve și cârnați și vor avea ocazia să deguste produse tradiționale românești.

Festivitățile vot continua cu un program artistic susținut ansamblul folcloric al Școlii Gimnaziale Iosif Moldovan și de Ansamblul de cântece și dansuri „Crăișorii Moților” și se vor încheia cu un recital Melisa Țolea.

Intrarea este gratuită

Program

Vineri, 23 octombrie, ora 12.00

CUPA Pârnevii

Terenul de sport al Școlii Gimnaziale Iosif Moldovan
Str. Oituz nr. 108 – 114

Competiții sportive (fotbal și volei)

Întâlnire cu personalități sportive ale cartierului

Sâmbătă, 24 octombrie, ora 10.00

Întâlnirea pârnăvenilor

Casa Națională (fosta Casă Puskin)
Restaurantul Millenium, Calea Dorobanților nr. 39, Arad

Expoziție de murături, conserve și cârnați
Degustare de produse tradiționale

Rememorări ale unor momente importan

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite