Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Zilele Aradului” - 3

„Zilele Aradului” - 3
Comentează 0

Miercuri, 19 august, adică în cea de a treia zi de sărbătoare a municipiului, pe la orele amiezii a avut loc în sala Ferdinand a Primăriei o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai instituţiilor de cultură din oraşele înfrăţite cu Aradul şi anume: Gyula, Pecs, Heist-op-der-Berg, Praga şi Mezohegyes.

Odată cu lăsarea întunericului activitatea s-a mutat la fosta fabrică TEBA, devenită „spaţiu alternativ de artă şi cultură contemporană”, unde s-a vernisat o expoziţie de fotografie, sub genericul „10 ţări, 10 fotografi”. Cei 10: Anamaria Tatu, Ancu Bocşa, Andu Boariu, Ciprian Hord, Marius Mîndruţău, Mădălin Nicolaescu, Mihai Evoiu, Norbert Fodor, Ruth Borgfjord şi Sergiu Borcuţa au propus vizitatorilor o altfel de călătorie în jurul lumii şi anume *„prin lentilele aparatelor de fotografiat”.

Seara s-a încheiat cu proiecţia filmului „Enter the Void”, în regia lui Gaspar Noe.

Sara N. Dan

P.S. 

ZILELE ARADULUI 2015

Joi, 20 august 2015

Pentru cea de-a patra zi a sărbătorii orașului nostru, invităm arădenii să participe la un experiment inedit și să pășească în Camera Obscură, unde vor descoperi o altfel de Primărie și vor putea auzi un scurt istoric al fotografiei.

De la ora 18.00 invităm copiii mari și mici să pășească în lumea fantastică a zânelor, la spectacolul de teatru “Zâna lacului”.

Seara, arădenii se vor putea delecta cu un concert la Clădirea Preparandiei.

16.00 – 21.00 (RE)Cunoaștere. Camera Obscură, Platoul Primăriei Arad

Trecem pe lângă Primărie zilnic fără să o mai contemplăm. Ce ar fi dacă într-o zi am păși într-o încăpere improvizată din care am vedea o altfel de Primărie, una dinamică prin mișcarea zilnică datorată oamenilor și mașinilor, o Primărie întoarsă și răsturnată. Astfel se va vedea Primăria prin camera obscură.

În fuga zilnică, ignorăm anumite aspecte, iar într-un moment de participare pasivă putem asista la un experiment vizual ce se practica intensiv în urmă cu 400 de ani. Ne întoarcem în timp datorită dispozitivului, însă vom vedea în viitor prin importanța științifică a fenomenului. Un cort negru complet închis amplasat în fața Primăriei, printr-un orificiu milimetric va prezenta o altfel de clădire. Oamenii intră și asistă la formarea imaginilor dinamice sau la nașterea unui video fără aparate de filmat. Cei care intră în camera obscură vor putea auzi un scurt istoric al fotografiei și al modului în care aceasta a revoluționat arta vizuală.

18.00 – 19.00 Spectacol de teatru în aer liber pentru copii “Zâna lacului”, Parcul Pădurice. În caz de vreme nefavorabilă, spectacolul va avea loc la Teatrul de Marionete Arad.

"Zâna lacului" dupăfrații Grimm va fi jucatăjoi, 20 august, în cadrul Zilelor Aradului, de Trupa Marionete a Teatrului Clasic "Ioan Slavici" Arad. Povestea frumoasei zânerăpite de zmeu este pusă în scenă de regizoarea Maria Gornic într-oproducție absolut originală și interactivă. Este un spectacol in care apar atâtpăpuși, cât și marionete cu fire, a cărui scenografie este semnată de ZofiaKrzyzanowski.


20.00 – 21.00 Concert susținut de elevii Liceului Sabin Drăgoi Arad, Clădirea Preparandia, Str. Preparandiei, nr. 13

Zilele Aradului sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură șisusțin candidatura Aradului pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii.

www.cmcarad.ro

Centrul Municipal de Cultura Arad

Galerie foto (82)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite