Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Întâlnire de lucru și schimb de experiență cu instituții de cultură din orașe înfrățite

Întâlnire de lucru și schimb de experiență cu instituții de cultură din orașe înfrățite
Comentează 0

Miercuri, 19 august, în Sala Regele Ferdinand a Palatului Administrativ a avut loc o întâlnire de lucru și schimb de experiență cu instituții de cultură din orașe înfrățite cu municipiul Arad. Întâlnirea s-a desfășurat sub deviza « Împreună pentru un spațiu cultural european comun ».

Întâlnirea a fost prezidată de viceprimarulBognar Levente și a debutat cu prezentarea conceptului de candidatură pentru titlul de Capitală europeană a culturii. La discuții a participat și Daniela Pădurean Andreica, directorul executiv al Centrului Municipal de Cultură Arad.  Andrei Ando, directorul executiv al Asociației Arad, Capitală Europeană a Culturii 2021a prezentat cei cinci piloni, cele cinci direcții pe care va fi structurată și conturată candidatura orașului nostru : ecoactiv, interactiv, artactiv, activIT, voiceactiv. Au fost expuse, de asemenea, propunerile de proiecte pentru anul 2021, printre care și înființarea unui muzeu al democrației europene.

La rândul lor, reprezentanții orașelor înfrățite au prezentat proiectele instituțiilor de cultură pe care le reprezintă, au exprimat disponibilitatea și dorința de a contribui la proiectele propuse.

La această întâlnire s-au pus bazele unei rețele culturale comune, iar un punct important în dosarul de candidatură al Aradului la titlul de Capitală europeană a culturii va fi tocmai această rețea de cooperare culturală și proiectele derulate în parteneriat cu orașele înfrățite.

Au participat la întâlnire doamna Bernadette De Cat – președinte al Consiliului Local Heist-op-den-Berg (Belgia) și al Centrului Cultural Zwaneberg; domnul viceprimar Konya Istvan (Gyula, Ungaria), o delegație din partea orașului ungar Pecs  - domnul viceprimar Ori Laszlo, domnul Decsi Istvan – consilier local, domnul VinczeBalazs – director al Zsolnay Cultural Quarter și doamna Judit Muller – director al Muzeului JanusPannonius. De asemenea, la această întâlnire a participat o delegație din partea orașului sârb Zrenjanin – domnul viceprimar DuskoRadisic și domnul Dragomir Radovanac – consilier local și o delegație din partea orașului ungar Mezohegyes – domnul primar Mityko Zsolt și domnul Krcsmeri Tibor – consilier local și președintele comisiei pentru educație, cultură și sport.

Zilele Aradului sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură şisusţin candidatura Aradului pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii.

www.cmcarad.ro

Centrul Municipal de Cultura Arad

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite