Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ZILE LIBERE. Angajaţii cu vechime mare în muncă primesc libere în plus

Dacă angajatul a lucrat timp de un an, apoi a beneficiat de doi ani de concediu de creştere a copilului, acesta va putea obține trei zile libere în plus în momentul în care își va relua activitatea.

ZILE LIBERE. Angajaţii cu vechime mare în muncă primesc libere în plus
Comentează 0

În fiecare an, toată lumea așteaptă cu sufletul la gură zilele libere, în special pentru că multe dintre ele pot fi unite cu weekendul și se pot transforma într-o binemeritată vacanță. 2022 nu a trecut încă, dar pentru că poate mulți dintre noi își planifică din timp anumite vacanțe mai scumpe sau care sunt la distanță mai mare, e bine să știi din timp când vei putea să ai zilele libere de la stat, în 2023. În afara liberelor pentru sărbători legale, există însă şi alte posibilităţi de a sta în cncdiu plătit de angajator.

Angajații din România care vor intra în concediul de creștere a copilului, vor beneficia de mai multe zile de concediu de odihnă. Decizia a fost așteptată de majoritatea părinților care își doresc să se bucure de mai mult timp liber cu cei mici.

Persoanele care se află în concediu de creștere a copiilor au primit o veste minunată, si anume că vor putea avea mai mult timp la dispoziție pentru copii.

Desigur, există și anumite reguli care necesită respectate. Potrivit unui exemplu făcut public în mediul online, un angajat care a împlinit un an în cadrul aceleiași companii, va beneficia de oportunitatea de a petrece doi ani acasă alături de copilul său, obținând astfel dreptul la concediul de creștere a copilului.

Astfel, deși i se va suspenda contractul individual de muncă, acesta va putea avea parte de câteva zile de concediu de odihnă după ce se întoarce la muncă. Același lucru se aplică și în cazul persoanelor care se vor afla în concediu de creștere a copilului.

Dacă angajatul a lucrat timp de un an, apoi a beneficiat de doi ani de concediu, acesta va putea obține trei zile libere în plus în momentul în care își va relua activitatea.

Medicii vor acorda pacienţilor concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă în două etape. În prima etapă, concediul poate dura cel mult trei zile pentru o afecţiune uşoară.

După aceste trei zile, medicul decide dacă va elibera certificatul de concediu medical în continuare, în funcţie de răspunsul pacientului la tratamentul prescris şi de rezultatele analizelor pe care i le-a recomandat.

Planul de urmărire a evoluției bolii va cuprinde cel puțin indicațiile terapeutice și igienico-dietetice, pe care pacientul trebuie să le respecte.

Citeste continuarea pe romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite