Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ziariști arădeni în sărbătoare

Ziariști arădeni în sărbătoare
Comentează 0

În sala ”Sabin Drăgoi” a Bibliotecii Județene ”A.D. Xenopol” va avea loc  - vineri, 8 noiembrie, ora 13 - un eveniment important al Filialei ”Ioan Slavici” Arad a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Acesta va cuprinde două părți. În prima, sub genericul  „Evocări la Centenar”,  vor fi prezentate  –  pentru a marca 100 de ani de la constituirea Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România – personalități de seamă ale presei arădene de după Marea Unire si publicații de prestigiu ale Aradului din ultimul secol.

În partea  a doua va fi lansată prima apariție editorială a Filialei ”Ioan Slavici” Arad a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România Voci și vocații jurnalistice arădene în UZPR”, coordonatori Emil Șimăndan și Vasile Filip. Cartea, tipărită, cu sprijinul Bibliotecii Județene A. D. Xenopol  - director dr. Doru Sinaci,  la Editura ”Azbest publishing”, este dedicată  centenarului Uniunii Ziariștilor Profeșionisti din România dar și împlinirii unui sfert de veac de la constituirea Filialei din Arad a UZPR.

Se va continua cu o lansare-surpriză: cartea prof. Genina Jecalo Iovănescu  ”Baricada din călimară” (apărută zilele acestea), care, după cum spune autoarea, este, de asemenea, dedicată centenarului UZPR.

Mai precizăm că artistul fotograf Virgiliu Jireghie vă invită să admirați fotografii inedite de la sărbătoarea împlinirii unui secol de la înființarea Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, ce a avut loc, recent, la Sala Radio din București. Expoziția va fi deschisă pe holul Bibliotecii Județene ”A.D. Xenopol” Arad.

Participă oficialități locale, oameni de cultură, ziariști din presa scrisă, audio-vizuală și on-line, toți cei care sunt pasionați de mass-media. Invitat de onoare va fi Doru Dinu Glăvan, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite