Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Zi de foc la CCR. Bomba cu ceas din justiţie, pe masa judecătorilor

Curtea Constituţională (CCR) discută azi controversatele legi împins de PSD şi ALDE pe legislaţia penală.

Zi de foc la CCR. Bomba cu ceas din justiţie, pe masa judecătorilor
Comentează 0

Curtea Constituţională a României discută joi sesizările transmise de Instanţa supremă, PNL, USR şi preşedintele Klaus Iohannis în legătură cu proiectul de modificare a Codului de procedură penală, precum şi pentru modificarea Legii privind organizarea judiciară.

Pe 10 iulie, președintele Klaus Iohannis, i-a transmis o scrisoare președintelui Curții Constituționale a României, Valer Dorneanu, împreună cu sesizarea de neconstituționalitate asupra Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penală.

"Atât forma adoptată de Senat, cât și forma adoptată de Cameră Deputaților diferă de scopul inițial al legii. Dacă, potrivit expunerii de motive, scopul inițiatorilor era precis determinat și limitat la punerea în acord a Codului de procedura penală cu un număr de 18 decizii ale Curții Constituționale sau cu prevederile celor două directive europene, expunerea de motive menționează necesitatea intervenției asupra unui număr de 35 de articole din Codul de procedura penală, formă adoptată de Cameră decizională intervine asupra a 199 de articole din Codul de procedura penală", se arată în sesizarea trimisă de Klaus Iohannis lui Valer Dorneanu.

Citeste mai mult pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite