Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PSD vrea să finalizeze în 3 luni legile justiției și modificările la codurile penale

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă la Congresul PSD, că legile justiţiei şi modificările la codurile penale vor fi adoptate până la finalul actualei sesiuni parlamentare.

PSD vrea să finalizeze în 3 luni legile justiției și modificările la codurile penale
Comentează 0

Liderul suprem al PSD, Liviu Dragnea, reales fără contracandidat la Congresul partidului, a reluat lupta cu statul paralel și în cadrul congresului, spunând că partidul va merge înainte "fără ezitare" pentru a face reforma legilor justiției și a codurilor penale.

Dragnea a anunțat, totdată, că PSD va actualiza legile de funcționare a SRI și a celorlalte servicii de informații.

"Statul paralel" a fost nelipsit din Congresul PSD. Liviu Dragnea le-a promis celor aproape 4.000 de social democrați veniți în Capitală că reforma justiției va continua, iar codurile penale vor fi modificate.

"Cetăţenii acestei ţări să nu mai fie supravegheaţi şi arestaţi fără motiv. Rule of law înseamnă domnia legii, nu domnia unor şefi", le-a spus Dragnea participanților la Congres iar Călin Popescu Tăriceanu a promis că ALDE va fi alături de PSD în această luptă.

Lupta cu statul paralel rămâne un obiectiv important pe agenda PSD. Liviu Dragnea a lansat un atac dur la adresa celor care „denigrează" România şi a anunţat că social-democraţii vor duce „până la capăt" războiul împotriva structurilor „statului paralel".

În acest context, Dragnea, a anunţat sâmbătă, în cadrul Congresului extraordinar al formaţiunii, că legile de funcţionare a serviciilor secrete vor fi actualizate, "după standardele de transparenţă ale instituţiilor omoloage europene".

"Aşa cum spus şi anul trecut, până la finalul sesiunii legile justiţiei să fie adoptate şi au fost adoptate, dar asta nu înseamnă că s-au făcut sub presiune şi la legile justiţiei articolele declarate neconstituţionale de Curte vor fi modificate în raport cu ceea ce a decis CCR. Iar la codurile penale la fel, cu dezbateri largi, sper cu aceeaşi implicare pentru care le mulţumim şi CSM şi asociaţiilor de magistraţi şi cu o comunicare mult mai bună şi directă cu Consiliul Europei, cu Comisia Europeană, în aşa fel încât schimbul de informaţii să fie cel corect şi să avem la final nişte coduri penale pe care trebuie să le modificăm din cel puţin trei motive", a afirmat Dragnea.

El a vorbit despre directivele europene 42/2014 şi 343/2016 care trebuie să fie transpuse în legislaţie până în aprilie pentru că în caz contrar există un risc de infrigement.

"Al doilea motiv, deciziile CCR care, ne place sau nu ne place, sunt obligatorii şi deciziile CEDO. Sunt cele trei motive principale pentru care codurile penale trebuie modificate. Astea sunt explicaţiile, sunt simple şi calendarul este până la sfâşitul acestei szesiuni parlamentare", a completat liderul PSD.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite