Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Weekend la munte și o cabană cu șemineu

Cabana de la munte - un loc unde ne refugiem tot mai des pentru a ne rupe de ritmul alert al vieții de oraș. Dar și de căldura sufocantă de pe strazile orașului. Din ce în ce mai mulți oameni se îndreaptă astfel spre casele părintești de la țară, spre căsuțe de vacanță construite în zonele rurale sau după cum am spus, la cabanele de la munte.

Weekend la munte și o cabană cu șemineu
Comentează 1

Semnătura caselor de munte este șemineul, cu un rol utilitar important, dar și estetic. Poți așeza deasupra lui lumânări sau obiecte vintage, care să întregească ambianța. Podeaua este de obicei din lemn, dând impresia de vechime, acoperită fie de covoare orientale, mari, fie cu blănuri integrale de animale.

Un seminue rustic este piesa de rezistență dintr-o cabană. Transformă cu totul ambianța încăperii și aduce un farmec aparte serilor liniștite petrecute alături de cei dragi. Șemineele rustice, tocmai datorită stilului vechi și romantic în care sunt construite, sunt de regulă cu focare deschise. Acestea necesită obligatoriu coș de fum și nu au randament termic la fel de bun ca și șemineele cu focar închis. În schimb sunt preferate pentru naturalețea focului ce arde liber.

Optează pentru canapele din piele, în nuanțe de ocru sau roșcate, și decorează pereții cu accesorii masive sau, pentru un look tranșant, chiar animale împăiate.

Ce șemineu se potrivește într-o cabană

Din punctul de vedere al specialiștilor de la Pefoc.ro, soba tip semineu pe lemne reprezintă pentru o cabană cea mai înțeleaptă decizie, alegere care îți asigură confortul și toate avantajele căldurii naturale în timp ce păstrează autenticitatea cabanei.

Pe piață există două tipuri de sobe: sobă de fontă și sobă căptușită în interior cu șamotă, iar în gama de produse a celor de la Pefoc poți găsi ambele modele, la o calitate superioară.  La soba de fontă principalul factor de calitate este grosimea fontei și calitatea ei. Sobele de fontă sunt de diferite mărimi și au capacități diferite de a încălzi un anumit spațiu. Datorită fontei, căldura din focar se degajă la scurt timp după aprinderea focului în sobă. Despre soba căptușită în interior cu șamotă trebuie să știți că are un design mai plăcut datorită șamotei și reține căldura mult timp după stingerea focului. Șamota este un consumabil care necesită schimbare la 4-5 ani, dar și așa, e preferată de mulți pentru capacitatea ei izolatoare.

Șeminuel rustic va fi în armonie perfectă cu initeriorul din lemn al unei cabane.

Ca o alternativă la șemineul tradițional pe lemne, noile modele de sobe apărute în ultima perioadă pot constitui adevărate surse naturale de căldură cu rol decorativ în același timp. Se știe deja despre eficiența sobelor fabricate din fontă, care încep să emane căldură la scurt timp după aprinderea focului. 

Ce zici de un weekend la munte? Dacă deja ți-ai planificat concediul iar muntele nu s-a aflat pe lista ta, ce zici să chemi specialiștii PEFOC să-ți construiască un șemineu chiar în casa ta. Poți alege un model modern sau unul clasic. Poți opta pentru varianta de șemineu electric sau pe gaz sau chiar pentru un bioșemineu. Dar și pentru montaj cos de fum.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite