Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A săpat 22 de ani în muntele care i-a furat soţia

A săpat 22 de ani în muntele care i-a furat soţia
Comentează 0

Povestea sfâşietoare a unui indian care şi-a pierdut soţia a devenit subiectul unui film de Bollywood.

Drama lui Dashrath Manjhi, un muncitor sărac din India, a început în anul 1959, când soţia sa, Falguni, a murit. Femeia a fost implicată într-un accident şi nu a putut primi îngrijiri medicale la timp din cauză că doctorul din satul vecin a trebuit să traverseze un munte ca să ajungă la ea. Când acesta a terminat de parcurs drumul de 55 de kilometri, pentru Falguni nu se mai putea face nimic.

A folosit doar o daltă şi un ciocan
Devastat de pierderea suferită, Dashrath a jurat la căpătâiul soţiei sale că nici o persoană nu va mai suferi din acest motiv. Astfel, în 1960, indianul s-a apucat să sape în munte pentru a face un culoar care să fie folosit de oameni drept cale de acces, ignorându- i pe cei care îi tot spuneau că e nebun.

Folosind doar o daltă şi un ciocan, bărbatul a cioplit zi şi noapte, iar după 22 de ani de muncă a reuşit să termine culoarul ce străbate muntele şi a scurtat astfel drumul până în satul vecin la doar 15 kilometri. Povestea lui Dashrath Manjhi, care a murit în 2007, la vârsta de 73 de ani, i-a inspirat nu doar pe cunoscuţii acestuia, ci şi pe producătorii de la Bollywood. Astfel, zilele trecute a fost lansat un film inspirat din frumoasa lecţie de devotament.

“Oamenii au crezut că este nebun, însă am mers la faţa locului, iar când am văzut muntele şi drumul săpat am ştiut că trebuie să spun povestea lui”, a declarat producătorul Ketan Meht.

sursa: libertatea.ro

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite