Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vremea se răceşte puternic. ANM a emis coduri galbene de ploi şi ninsori

Meteorologii vin cu veşti proaste pentru weekend. De sâmbătă după-amiază intră în vigoare atenţionări cod galben de ploi, ninsori şi intensificări ale vântului, valabil pentru vestul și nord-vestul țării, precum și zonele montane aferente.

Vremea se răceşte puternic. ANM a emis coduri galbene de ploi şi ninsori
Comentează 0

Astfel, o atenţionare cod galben este valabilă în interval 17 martie, ora 14:00 – 18 martie, ora 8:00,Fenomene vizate sunt ploi însemnate cantitativ; iar zone afectate sunt Maramureș, Crișana, Banat, vestul Transilvaniei, zona Carpaților Occidentali;

În jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zona Carpaților Orientali vor fi precipitații la început mixte, ce vor favoriza local depuneri de polei, apoi sub formă de ninsoare. Local se va depune strat de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte peste 70 km/h viscolind temporar ninsoarea.

O a doua atenţionare meteo cod galben este valabilă în intervalul 17 martie, ora 18:00 – 18 martie, ora 08:00.Fenomenele vizate sunt precipitații moderate cantitativ sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, intensificări ale vântului;

Zone afectate: jumătatea de nord a Moldovei și zona Carpaților Orientali;

Din 18 martie intră în vigoare o nouă atenţionare cod galben vizează şi Bucureştiul. Astfel, pe 18 martie, între orele 08:00 şi 23:00, fenomene vizate sunt precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire accentuată;

În intervalul menționat vor fi precipitații pe arii extinse în jumătatea de sud-est a teritoriului.

În Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat consistent de zăpadă. În Muntenia și în cea mai mare parte a Transilvaniei, la început va ploua, apoi vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei. În Oltenia și în Dobrogea vor fi mai ales ploi. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, mai susținute în est și în sud-est, cu viteze de 55…65 km/h, precum și la munte, unde rafalele vor depăși 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă o răcire accentuată a vremii, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, cu temperaturi ce pot coborî cu 10, chiar 15 grade sub mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite