Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vremea schimbă foaia! Se întorc ninsorile şi ploile

După vremea frumoasă de sâmbătă, de duminică se întorc ploile şi ninsorile. Meteorologii anunţă o răcire semnificativă în aproape toată ţara.

Vremea schimbă foaia! Se întorc ninsorile şi ploile
Comentează 0

Vremea se schimbă semnificativ, începând de duminică. Meteorologii anunţă un nou val de ploi şi ninsori. Temperaturile vor scădea brusc, până la limita gerului.

Vremea va fi în general închisă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Va ninge la munte şi în Maramureş, vor fi mai ales ninsori în Transilvania şi Moldova, precipitaţii mixte în Crişana şi predominant ploi în Banat şi pe arii restrânse în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 grad în jumătatea de nord a Moldovei şi 7 grade în sudul teritoriului. Izolat, mai ales în sud, va fi ceaţă.

La munte, vremea va fi în general închisă şi va ninge pe arii extinse ziua, iar noaptea, precipitaţiile vor fi în restrângere, iar cerul se va degaja în masivele nordice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste.

"Răcirea cea mai puternică din materialele pe care le avem până acum se prefigurează spre sfârşitul săptămânii viitoare, cam de azi într-o săptămână, atunci când în toată ţara minimele nocturne sunt sub limita gerului, cam pe -20 în depresiuni, - 10 în partea de sud a ţării şi în zona Capitalei. Acesta este aspectul termic, iar din punct de vedere al precipitaţiilor, activităţi succesive ale unor presiuni de origine mediteraneană vor aduce temporar ninsori şi lapoviţe", a declarat meteorologul Viorica Dima.

Luni, vremea rămâne mohorată în toată ţara. Va ninge în zonele de deal din sudul ţării şi la munte. Vântul va sufla cu putere în sudul ţării.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide