Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vremea EXTREMELOR: 5 zile cu GER NĂPRASNIC. Viscol și vânt puternic în regiunile montane

Vine gerul peste România! Temperaturile vor scădea brusc începând din această noapte și până pe 15 februarie. Ninsorile revin și ele, la fal și viscolul și vântul puternic, care va lua cu asalt regiunile montane. 

Vremea EXTREMELOR: 5 zile cu GER NĂPRASNIC. Viscol și vânt puternic în regiunile montane
Comentează 0

Meteorologii au emis, astăzi, o avertizare tip Cod portocaliu de vânt puternic, în intervalul 11 februarie, ora 18:00 - 12 februarie, ora 18:00.

În intervalul menționat, în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1500 m vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110...130 km/h.

În plus, în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) va ninge viscolit, apoi zăpada va fi spulberată puternic. Temporar vizibilitatea va fi redusă semnificativ, sub 50 m.

Imagine

În plus, tot astăzi au fost emise și două avertizări de tip cod galben. Prima dintre ele este valabilă în intervalul 11 februarie, ora 12:00 – 15 februarie, ora 10:00 și vizează o răcire accentuată a vremii în toate regiunile țării. 

Mai ales pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în vest, nord, nord-est și centru, apoi și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) vor coborî sub -20 de grade.

Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade.

Un alt Cod galben a intrat în vigoare, astăzi, de la ora 12:00 și va dura până mâine, la ora 18:00. Mai ales pe parcursul zilei de joi (11 februarie) și în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) vor fi precipitații în majoritatea regiunilor, la început ploi, apoi predominant ninsori.

Se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55...65 km/h și temporar peste 70...80 km/h, mai ales în centru, sud și est. În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și la munte temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

Intensificări ale vântului vor mai fi și pe parcursul zilei de sâmbătă (13 februarie), dar pe arii mai restrânse și în special în zonele de munte și în Moldova.

Din păcate, meteorologii nu ne dau deloc vești bune, și asta deoarece vremea va fi deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea și dimineața.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite