Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vremea extremă revine în forță. ALERTA de ultima oră de la ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod galben de vreme extremă valabil pentru majoritatea județelor, până la ora 23.00.

Vremea extremă revine în forță. ALERTA de ultima oră de la ANM
Comentează 0

Meteorologii au extins avertizările de vreme rea până miercuri, 5 iunie, la ora 23.00. Trei sferturi din țară se află sub un nou COD GALBEN de ploi, descărcări electrice și grindină.

ACTUALIZARE
INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 05 iunie, ora 10 – 07 iunie, ora 23

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate
Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 05 iunie, ora 10 – 05 iunie, ora 23.

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate.
Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat în Banat, Crișana, vestul și sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul și nordul Moldovei, nordul și estul Munteniei, precum și în zonele de munte, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină.Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp și pe arii restrânse 35...50 l/mp.

 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite