Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vremea 28 martie - Ploi și soare de primăvară în toată țara. Temperaturi scăzute în Moldova

Vremea se strică astăzi în mare parte a țării, dar rămâne caldă. Meteorologii anunță ploi în Moldova, Transilvania, Maramureș, Oltenia și Muntenia. Cu toate acestea, va rămâne însorit în Banat și Crișana, dar și în Dobrogea. Și în București va fi înnorat, temporar, și va ploua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 19 grade Celsius. 

Vremea 28 martie - Ploi și soare de primăvară în toată țara. Temperaturi scăzute în Moldova
Comentează 0

Duminică, in regiunile sudice şi sud-estice vremea va fi caldă pentru această dată, iar în rest se va răci comparativ cu ziua de sîmbătă, chiar accentuat în nord-est, unde valorile termice se vor situa sub mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi locale în nordul, centrul şi nord-estul ţării, iar spre seară, pe arii mai restrânse în sud-est. Ploile vor avea şi caracter de aversă, iar mai ales în Muntenia se pot semnala şi descărcări electrice.

În zona de munte vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, unde rafalele vor depăşi 60...70 km/h, dar şi în Moldova şi sudul Olteniei, în general, cu 45....55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 şi 19 grade, cu cele mai scăzute valori în nordul Moldovei. ***

În Capitală, vremea va deveni caldă pentru această dată, cu o temperatură maximă în jurul valorii de 18 grade. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi va prezenta unele înnorări, iar mai ales spre seară vor fi averse slabe, posibil însoţite şi de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. ***

La munte, cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii mixte, cu o frecvenţă mai mare pe parcursul zilei, în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi local în Carpaţii Occidentali. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze mai mari în zona înaltă a masivelor sudice, unde rafalele vor depăşi 60...70 km/h. Valorile termice vor fi în scădere. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite