Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vreme de iarnă în România. Trei zile de frig în toată ţara, ninsori şi viscol la munte. Meteorologii au emis noi alerte

În următoarele trei zile vor fi ninsori în mai multe zone şi viscol la munte. Va ninge şi la Bucureşti. În mai multe zone din ţară ninge de ore bune, iar stratul de zăpadă măsura vineri la prânz 22 cm în Ceahlău, 15 la Întorsura Buzăului şi 10 cm în Bucegi. Drumarii au intervenit cu utilajele de deszăpezire pe mai multe drumiri. Vineri dimineaţă, meteorologii au emis noi avertizări cod galben de tip nowcasting.

Vreme de iarnă în România. Trei zile de frig în toată ţara, ninsori şi viscol la munte. Meteorologii au emis noi alerte
Comentează 0

Vremea s-a răcit în majoritatea regiunilor. Ninge ca în povești la Harghita Băi, lângă Miercurea Ciuc. Carosabilul este acoperit, iar drumarii îi sfătuiesc pe șoferi să își echipeze corespunzător mașinile.

La Sinaia ninge abundent de ore bune. Zăpada s-a așternut și pe șosea iar șoferii sunt nevoiți să circule cu mare atenție.

În comuna Petru-Vodă din judeţul Neamţ a nins puternic noaptea trecută, iar zăpada s-a depus pe șosea. Șoferii au fost luați pe nepregătite. Drumarii au intervenit cu utilajele de deszăpezire.

Au fost ninsori și în comuna Soveja din judeţul Bacău, unde s-a așternut un strat consistent de zăpadă. Temperaturile au scăzut considerabil. A nins si la Obârşia Lotrului.

A nins şi la Păltiniş, în munţii Cindrel, unde stratul măsoară un centimetru, dar şi la Bâlea Lac, în munţii Făgăraş, unde s-au înregistrat vineri, la amiază, şase centimetri, potrivit meteorologilor. Autorităţile au anunţat că atât drumul judeţean care face legătura între municipiul Sibiu şi staţiunea Păltiniş, cât şi Transfăgărăşanul, pe care se poate circula până la Bâlea Cascadă, sunt practicabile, în condiţii de iarnă. Accesul la Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina, pe o distanţă de 3.700 de metri. 

În acest weekend va fi chiar deosebit de rece în estul şi sud-estul teritoriului, unde şi vântul va avea unele intensificări, iar valorile termice vor fi negative în cursul nopţilor şi al dimineţilor, a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Citeste mai mult pe romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite