Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vot pentru finanțarea Autostrăzii Moldovei

A fost votat proiect de Lege pentru aprobarea Contractului de finanțare al autostrăzii A7, aferent Mecanismului de redresare şi rezilienţă - dintre România şi Banca Europeană de Investiţii. România împrumută 600 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții (BEI), pentru construcția Autostrăzii A7 Ploiești - Pașcani, finanțată cu 1,95 miliarde de euro și din PNRR.

Vot pentru finanțarea Autostrăzii Moldovei
Comentează 0

„Am votat acest proiect de lege pentru dezvoltarea României, un obiectiv urmărit de foarte mulți ani, de a avea legate prin drumuri de mare viteză regiunile istorice ale țării. Este un proiect cu o valoare foarte mare, de 6,7miliarde de euro și îmi doresc să fie gata cât mai repede, așa cum îmi doresc să finalizăm drumul expres Arad – Oradea, autostrada Nădlac – București și Autostrada Transilvaniei”, a spus deputatul PNL Sergiu Bîlcea.

Drumul va avea 319 km, profil 2x2 benzi de circulație, între Ploiești si Pașcani și este împărțit în patru secțiuni:  Ploiești – Buzău, cu o lungime de 63,25 km; Buzău - Focșani, cu o lungime de 82,44 km; Focșani - Bacău, cu o lungime de 95,9 km; Bacău – Pașcani, cu o lungime de 77,39 km.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite