Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Volodimir Zelenski a vorbit în Parlamentul României despre masacrul de la Bucha, drepturile MINORITĂŢILOR din Ucraina şi a cerut sprijin pentru refacerea unor oraşe

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit în această seară, prin intermediul unei conexiuni video, în Parlamentul României. Liderul de la Kiev a abordat teme precum masacrul de la Bucha, drepturile MINORITĂŢILOR din Ucraina, un subiect foarte important, în condiţiile în care minoritatea română reprezintă a treia etnie din statul vecin, şi a cerut sprijin pentru refacerea unor oraşe distruse de Armata Rusă.

 

Volodimir Zelenski a vorbit în Parlamentul României despre masacrul de la Bucha, drepturile MINORITĂŢILOR din Ucraina şi a cerut sprijin pentru refacerea unor oraşe
Comentează 0

„Autoturismele au fost strivite de tancuri, femei și fete ucise de ruși, și nu avem încă toate detaliile torturii. Avem toate informațiile că numărul de victime e mult mai mare decât cel estimat până acum. De ce au făcut militarii asta în Ucraina? În Ria Novosti a fost publicat un articol care justifica crimele din Ucraina. Articolul descrie procedura clară pentru distrugerea Ucrainei și ucrainenilor. [...] Stimați români, împreună trebuie să oprim acești oameni care doresc genocid în Europa. Fiecare trebuie să înțeleagă: Ucraina nu este singura țintă. De la Odesa mai este un pas până în Moldova. Este o țintă pentru Rusia. Este important să apărăm independența Moldovei. [...] Sunt convins că România va susține sancțiunile și firmele vor participa la refacerea unor orașe distruse de Rusia. Avem nevoie de susținere pentru a reface viața în Ucraina. Mulțumesc poporului român pentru ajutorul refugiaților”, a spus printre altele preşedintele Zelenski, conform realitatea.net.

Intraţi AICI pentru detalii.

Cu privire la minorităţi, o temă importantă pentru noi şi dificil de abordat pentru autorităţile ucrainene, în condiţiile politicilor de desnaţionalizare dusă în ultimii ani de Guvernul de la Kiev, acesta a afirmat: „Această experiență de susținere și respect reciproc între popoarele noastre este o bază de apropiere și mai mare. Când situația o va permite, vreau să încep un dialog cu România pentru a permite întreaga protecție a minorităților noastre naționale, comunității românești din Ucraina și a celei ucrainene din România”, după cum informează digi24.ro.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: g4media.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite