Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vladimirescu - comuna unde zilnic se realizează lucruri bune pentru cetățeni

Vladimirescu - comuna unde zilnic se realizează lucruri bune pentru cetățeni
Comentează 0

Dacă ar fi să vorbim de comuna Vladimirescu am putea vorbi mult, pentru că această comună este cea mai dezvoltată din Județul Arad, iar după 89 a cunoscut o continuă dezvoltare datorită unei administrații eficiente și datorită faptului că este la doi pași de municipul Arad.

Astăzi omul caută liniștea de la țară dar în aceleși timp o slujbă la oraș, astfel că mulți orășeni au preferat o casă în comuna Vladimirescu sau împrejurimi, astfel că în comună s-au construit foarte multe case iar comuna sa dezvoltat. Joi, 11.07.2019 am ajuns și la Primăria Vladimirescu și, cum domnul primar Ioan Crișan este în concediu, am căutat pe domnul viceprimar Mihai Mag. Pe moment nici dânsul nu era în Primărie, fiind prin comună la lucrările care se desfășoară. Nu am așteptat mult și iată că domnul viceprimar ajunge. L-am întrebat despre ce e nou în comună, ce s-a mai realizat și dânsul mi-a propus să mergem împreună ,,la pas prin comună ,,să vedem. ,,La noi în fiecare zi este ceva de făcut, atât în Vladimirescu cât și în localitățile aparținătoare.

De obicei dimineața la prima oră sânt în Primărie, după care sânt mereu pe teren, la fiecare obiectiv în parte. Ne-am apucat să decolmatăm șanțul pe strada principală, pe DN, pe o lungime de aproximativ doi km, pentru că apa pluvială stagna în șanț, astfel că ne-am pus pe treabă și cu un excavator mic și o basculantă scoatem tot din șanț. ,,Apoi am mers în altă parte, tot în Vladimirescu, unde în curând se va ridica o clădire nouă ,,AFTERSCHOOL,, pentru copiii din Vladimirescu. ,,Proiectul pentru Afterschool este deja semnat din 03.07.2019, iar lucrările de construcție vor începe în curînd, având termenul de execuție 10 luni. Este un proiect cu o valoare de 978 de mii lei, aprox. 200.000 euro cu finanțare U.E. obținut printr-un program de finanțare nerambursabilă. Este o necesitate pentru copii noștrii și mai ales a celor care lucrează în Arad și nu au posibilitatea de a scoate copiii de la școală,,. Acum vom merge pe altă stradă să vedem altă echipă în lucru. Ne luptăm din greu cu tunsul ierbii, a buruienilor și mai ales cu eradicarea ambroziei, astfel că lucrăm zilnic cu o echipă de muncitori și un utilaj cu cositoare, insă recent am achiziționat și un agregat după tractor pentru stropit și ierbicidat vegetația.

Rugăm pe această cale toți locuitorii comunei să ne sprijine în acest sens și să-și cosească iarba în fața casei, dar totodată ne cerem scuze pentru disconfortul creat în urma acestor lucrări,,. Am plecat mai departe prin localitate și am ajuns în zona blocurilor pe strada gării. ,,În zona blocurilor de pe strada gării s-a finalizat partea de canalizare menajeră și pluvială urmând lucrarea de asfaltare. Așteptăm ziua de 24 iulie în care în sfârșit se deschid ofertele și vom ști cine este constructorul care va executa lucrările de asfaltare a trotuarelor și acceselor pietonale din zona blocurilor de pe strada gării. 

Este un proiect care a fost întocmit de noi încă din 2017, dar din cauza procedurilor greoaie din România s-au întârziat lucrările. ,,Apoi am plecat spre Horia, la altă lucrare mare, însă telefonul domnului viceprimar suna în continuu, fiind apelat de cetățeni cu diferite probleme legate de comună. ,,Aici la Horia sântem aproape de finalizare cu lucrările de reabilitare a căminului cultural, un cămin care credem noi va fi peste standardele oferite de alte săli de evenimente. Lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul lunii iulie, noi dorind ca în data de 7 august să inaugurăm căminul cultural printr-un spectacol folcloric oferit de ansamblurile noastre de dansuri din comună. Și tot legat de cultură, în data de 8 august avem în Vladimirescu a II-a ediție a spectacolului ,,Folk la cetate,,, spectacol care se va desfășura la ruinele bazilicii din Vladimirescu, unde invitat de onoare va fi Mircea Baniciu.Și ca o paranteză , aș mai vrea să spun că avem un ansamblu cu care ne mândrim , pentru că ,,Florile Mureșului,, au participat nu de mult la un festival folcloric internațional la Praga în Cehia alături de alte țări Europene  și  chiar din Mexic.

Tot la Horia am înființat un nou loc de joacă pentru copiii din cartierul nou dotat cu hinte și tot ce este necesar și unde în această primăvară am plantat peste 500 de puieți din specia stejar. ,,Iată că acolo unde există colaborare și bună înțelegere se pot face lucruri frumoase, iar domnul primar Ioan Crișan a făcut într-adevăr lucruri frumoase pentru comună de aceea oamenii l-au reales fiind acum în al cincilea mandat. Însă domnul primar a mai făcut ceva frumos și anume a ținut lângă dânsul oameni serioși și de nădejde pe care i-a format în spiritul gospodăresc, astfel încât să se poată baza comunitatea pe dânșii.

De aceea comuna se modernizează de la o zi la alta, iar acum comuna Vladimirescu are cartiere noi în fiecare localitate și are peste 900 agenți economici în comună. De la Horia am plecat spre Cicir, acolo unde urmează să se liciteze în jur de 50 de parcele pentru noi locuri de case. ,,Este foarte mult de lucru fiind o comună mare și în continuă dezvoltare, și vă pot spune că zilnic se emit aproximativ două autorizații de construcție și circa trei certificate de urbanism, astfel că ținând cont de numărul mare de cereri pentru construcția de case am parcelat și scoatem la licitație un număr de 70 de noi locuri de case din care aproximativ 50 sînt numai la Cicir (supraf.500m patrați), în Vladimirescu 4 locuri(500m. patrați) și la Horia încă 10 parcele (1000m. patrați).De asemenea la Primărie am finalizat construcția noului corp de clădire astfel că acum ne putem desfășura activitatea în condiții foarte bune.

Ca și administrație vrem să asigurăm cetățenii că sântem zi de zi în slujba lor, dar sânt conștient că un aparat administrativ nu poate rezolva totul de unul singur,  de aceea suntem deschiși la orice sugestie din partea cetățenilor și chiar la reclamații bine intenționate, de aceea vă așteptăm să ne fiți mereu alături pentru a soluționa toate problemele care se ivesc, pentru că ajutorul dumneavoastră, a cetățenilor comunei este binevenit întotdeauna,, a încheiat viceprimarul comunei Vladimirescu, Mihai Mag...O comună frumoasă, unde doi oameni, primar și viceprimar împreună cu consiliul local au înțeles că a face o administrație eficientă duce la dezvoltarea comunei și la confortul cetățenilor și acest lucru este foarte important pentru comunitate.

Galerie foto (117)