Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vizită cu POTENȚIAL URIAȘ. Zece investitori cu afaceri de 30 de miliarde de euro aterizează în vestul țării

Multinaționale care dețin capital de sute de milioane de dolari sunt interesate să investeasă în Arad, Timiș și Caraș-Severin, motiv pentru care și-au trimis reprezentanții la o întâlnire care va avea loc la Reșița, săptămâna viitoare.

Vizită cu POTENȚIAL URIAȘ. Zece investitori cu afaceri de 30 de miliarde de euro aterizează în vestul țării
Comentează 7

Este vorba de zece companii americane uriașe, care la un loc au o cifră de afaceri de 30 de miliarde de dolari pe an. Printre acestea, și celebra Tesla, pionieră în producerea de baterii și motoare electrice pentru autoturisme.

O altă companie mare, Solar City, va fi reprezentată, iar din delegație va face parte și miliardarul american Rob Loughan.

Musafirii aterizează luni și ar urma să fie cazați într-un loc discret, aproape de Semenic, iar întâlnirea propriu-zisă va avea loc marți, urmând ca miercuri delegația să facă vizite pe teren.

Potențialul zonei de vest le va fi prezentat oamenilor de afaceri de către directorul Agenției de Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim, dar printre cei prezenți se va afla și primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

”Prezentarea noastră are legătură directă cu viitorul pol de dezvoltare Arad-Timișoara. La elaborarea documentației care cuprinde oportunitățile oferite de orașul nostru am primit sprijinul unor specialiști și firme importante”, ne-a declarat primarul.

Întâlnirea este considerată un moment de cotitură pentru viitorul economic al regiunii, pentru că există potențialul de a fi atrase investiții uriașe.

Gazda evenimentului, primarul orașului Reșița, Ioan Popa, ne-a declarat că oamenii de afaceri sunt interesați mai ales de investiții în energie și producerea de accesorii pentru acest sector.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite