Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Violenţe la graniţa sârbo-maghiară. Ungaria a trimis armata să-i oprească

Scene de violenţă la graniţa sârbo-maghiară. Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă împotriva refugiaţilor care au forţat gardul de sârmă ghimpată. Incidentele au izbucnit după ce maghiarii au blocat complet graniţa cu Serbia, iar refugiaţii nu mai pot tranzita Ungaria, în drumul spre vest.

Violenţe la graniţa sârbo-maghiară. Ungaria a trimis armata să-i oprească
Comentează 0

Situaţia este explozivă la punctul de trecere a frontierei Roszke – Horgoş, între Ungaria şi Serbia, după ce maghiarii au blocat granița, începând cu ziua de marți.

Poliţia maghiară a adus trupele speciale şi tunuri cu apă, în timp ce în jur de o mie de refugiaţi protestează în zona neutră dintre cele două ţări şi cer să li se permită să intre în Ungaria.

Zeci de migranți au reușit să intre, miercuri seară, pe teritoriul Ungariei, după mai bine de o oră de confruntări cu polițiștii ungari la punctul de trecere a frontierei Roszke-Horgos, venind dinspre Serbia, informează Agerpres.

Ei au reușit să smulgă grilajul pus de-a latul celor două căi de acces către Ungaria, după care au avansat, iar forțele de ordine ungare s-au retras 50 de metri și au ripostat cu gaze lacrimogene.

În confruntări au fost răniți cel puțin douăzeci de polițiști ungari, potrivit guvernului de la Budapesta.

Ungaria a informat Serbia că a dispus închiderea pentru 30 de zile a punctului de trecere a frontierei de la Roszke-Horgos, a anunțat, miercuri, Ministerul de Externe sârb, după ce în zonă au avut loc ciocniri între migranti si politia ungară, transmite Reuters.

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a cerut autorităţilor sârbe să ia măsuri urgente pentru a opri imigranţii agresivi care încearcă să pătrundă cu forţa în Ungaria.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite