Vremea Romania, Arad 12°C

Stiri Arad

VIDEO | Uite în ce hal arată un drum important din Arad! Se circulă cu 10 km/h din cauza gropilor

Pe anumite segmente ale drumului care leagă Lipova de Timișoara se circulă cu mare dificultate, din cauza sutelor de gropi.

VIDEO | Uite în ce hal arată un drum important din Arad! Se circulă cu 10 km/h din cauza gropilor
Comentează 4

Cel mai criticat drum din județ, cel dintre Arad și Șiria, pare în stare bună, în comparație cu un drum și mai circulat, cel de 60 de kilometri care leagă Lipova de Timișoara și DN 7 (Valea Mureșului) de autostrada pan-europeană. De cum intri în județul nostru dinspre Timișoara, asfaltul este foarte degradat, plin de gropi.

Un șofer a filmat, zilele trecute, cum se circulă pe DJ 691, postând imaginile pe internet. ”E safari național. Cu zece kilometri la oră se merge, gropile sunt una lângă alta. Ferească Dmnezeu!”, a comentat bărbatul.

Viceprimarul comunei Zăbrani, Dănuț Codrea, a declarat, marți, că au fost formulate numeroase solicitări către Consiliul Județean pentru finanțarea reparațiilor. Recent, Primăria Zăbrani a fost informată că proiectul tehnic necesar lucrărilor a fost finalizat și urmează licitația de atribuire a lucrărilor.

”În cel mai bun caz, dacă nu vor fi contestații, licitația se încheie în iarnă, când nu se va putea lucra. Acest drum e groaznic, arată mult mai rău decât anul trecut, când domnul primar a protestat plantând flori în gropi”, a comentat edilul.

Cel mai afectat segment este cuprins între localtatea Neudorf și limita de județ cu Timiș. ”Sunt vreo patru kilometri pe care abia se poate circula, gropile sunt peste tot. Drumul ar trebui să fie o prioritate a autorităților județene, pentru că este tranzitat de trafic greu și face legătura între DN7 și autostradă”, a spus viceprimarul.

Consiliul Județean a alocat 8.000.000 de lei pentru efectuarea reparațiilor, dar nu se știe când vor fi încheiate procedurile birocratice pentru a se putea începe lucrările.

CITEȘTE ȘI: Protest inedit în Arad. Flori plantate în locul gropilor

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite