Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

VIDEO | Spectacol rar pe Mureș, în centrul orașului. Milioane de ”suflete neîmplinite” s-au ridicat deasupra apei

Un spectacol deosebit este oferit de natură, în aceste zile, pe Râul Mureș, chiar în centrul orașului. Cei care traversează Podul Decebal, pasarela pietonală a ștrandului sau Podul Traian pot vedea milioane de efemeride, numite și ”suflete neîmplinite”.

VIDEO | Spectacol rar pe Mureș, în centrul orașului. Milioane de ”suflete neîmplinite” s-au ridicat deasupra apei
Comentează 1

Insectele trec de la stadiul de larvă, în care au trăit până la trei ani în nămolul apei, la stadiul de fluturi care mai trăiesc doar câteva ore, atât cât se împerechează și depun ouă. Tocmai de aici le vine și numele de efemeride, pentru că aceste insecte au viață scurtă în stadiul de adult.

Zborul fluturilor este ca o perdea vie la suprafața râului, iar asta îi face pe trecători să se oprească pentru a admira. De fenomen sunt interesați mai ales pescarii, care strâng cât mai multe insecte pentru a avea momeală peste câteva zile, pentru că acum și pentru pești este un adevărat festin invazia de efemeride.

O legendă spune că efemeridele sunt spirite neîmplinite ale unor băieți și fete care au murit înainte de a-și împlini menirea de soț și soție, dar li s-a îngăduit ca o zi pe an să coboare pe pământ, în chip de ființă înaripată, pentru a cunoaște iubirea.

VIDEO: Adi Borz

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite