Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Alimentul SCÂRBOS pe care îl vom mânca în viitor

Alimentul SCÂRBOS pe care îl vom mânca în viitor
Comentează 0

Prezentat în pavilionul Uniunii Europene de la Expo 2015, documentul - care va fi depus, în lunile următoare, la Comisia Europeană şi la Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) - conţine o serie de recomandări, printre care creşterea finanţărilor şi impulsionarea proiectelor de cercetare pe această temă, scrie Agerpres.

“Ne gândim la generaţiile viitoare. Acum suntem şapte miliarde de persoane în întreaga lume şi în 2050 vom fi nouă miliarde”, a declarat cercetătorul italian Andrea Mascaretti, care organizează proiectul Societăţii Umanitare italiene pentru alimentaţie sustenabilă de la Expo Milano. În opinia lui, consumul de proteine este mult prea mare în unele ţări şi se bazează mai ales pe proteine de origine animală, a căror producţie necesită mari cantităţi de apă şi cereale şi numeroase lucrări agricole.

De aceea, ar fi de preferat folosirea insectelor comestibile, care au un impact redus asupra mediului şi sunt o valoroasă sursă de proteine, grăsimi, vitamine, fibre şi minerale.

“Dacă pentru a produce un kilogram de proteine din carne de vită sunt necesare 10 kilograme de cereale, pentru a obţine aceeaşi cantitate de proteine din insecte este de ajuns doar un kilogram şi jumătate de cereale”, a spus Marcaretti pentru a-şi ilustra mai bine opinia.

 

sursa. www.evz.ro

Articole asemanatoare

Inchide