Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

VIDEO - Adevărul șocant despre feliile de brânză topită. Câtă OTRAVĂ conțin, de fapt, acestea

Un clip de pe Youtube a stârnit multe reacţii negative la adresa acestor felii de brânză topită. Încercând să ardă cu brichetă o felie de brânză topită, persoana care realiza experimentul a observat că aceasta nu se topeşte, ci doar se înnegreşte şi se întăreşte, asemenea plasticului. 

VIDEO - Adevărul șocant despre feliile de brânză topită. Câtă OTRAVĂ conțin, de fapt, acestea
Comentează 0

Aruncând o privire pe lista de ingrediente conţinute de feliile de brânză topită ale unui brand cunoscut, am putut observa câteva aspecte destul de dubioase.

Pe listă se află lapte, zer, proteine din lapte concentrat, grăsimi din lapte, fosfat de calciu, sare, citrat de sodiu, concentrat proteic din zer, acid sorbic, enzime, extract de paprika şi vitamina D3. O mare eroare constă în faptul că brandul respectiv omite să precizeze cumpărătorului ce fel de lapte a fost folosit la fabricarea produsului, deoarece există lapte integral, lapte cu 2% grăsime, degresat etc.

Apoi, alte ingrediente care atrag atenţia nutriţioniştilor sunt proteinele din lapte concentrat, care sunt definite că un tip de lapte foarte ieftin, obţinut prin diverse proceduri chimice şi de filtrare. Astfel, rezultă caseina, care este utilizată pentru a lega compoziţia dar şi ca adeziv în industria maselor plastice. Acidul sorbic este un alt ingredient care nu are ce caută într-un produs alimentar.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite