Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Viceprimarul Lazăr Faur a prezentat ZECE noi proiecte pentru Arad

Infrastructura, educația, parcurile, transporturile și reabilitarea termică sunt doar câteva domenii vizate de liberali pentru investiții majore demarate de municipalitate și sprijinite de consilierii PNL!

În cadrul conferinței de presă de astăzi, în perspectiva deschiderii Programului Regional Vest 2021-2027, liberalii au vorbit despre un set de proiecte privind unele investiții necesare în municipiul Arad.

Viceprimarul Lazăr Faur a prezentat ZECE noi proiecte pentru Arad
Comentează 0

Proiectele respective au fost demarate și sunt în diverse stadii de elaborare, urmând ca la finalizarea acestora să primească și susținerea politică necesară aprobării în CLM.

Conform viceprimarului Lazăr Faur, cele mai importante proiecte avute în vedere sunt în număr de zece.

Reamenajarea zonei Malului Mureșului de la Parcul Europa și până la Podul Decebal, reîmprospătarea Parcului Mihai Eminescu și refacerea Parcului Torok Zsolt, vor fi incluse într-un singur proiect, menit să rezolve, urbanistic și estetic, zona verde din Centrul Municipiului Arad.

Pentru că se dorește încă o zonă pietonală în Municipiul Arad, liberalii pregătesc un proiect și pentru transformarea și amenajarea Pieței Avram Iancu într-o zonă destinată pietonilor, teraselor și petrecerii timpului liber.

S-a vorbit, de asemenea, despre două proiecte mari pentru infrastructura de transport public, refacția liniei de tramvai în zona Făt-Frumos și achiziționarea a şase tramvaie noi și refacția liniei de tramvai pe două tronsoane în zona Micălaca, pe Renașterii și în zona 300.

Un proiect deosebit de important pentru infrastructura scolara este, conform viceprimarului, realizarea Campusului Preuniversitar Tehnologic. Cu privire la acest obiectiv, prim-vicepreședintele PNL Arad, Lazăr Faur, a declarat: „Pentru acest campus am obtinut deja o finantare de peste 17 milioane de lei din PNRR. În completarea acestei finanţări, pregătim două proiecte pentru Programul Regional, unul de reabilitare a clădirii principale de la Liceul Tehnologic de Construcţii şi Protecţia Mediului şi unul pentru dotarea cu mobilier, aparatură şi echipamente școlare a noului campus.”

Următorul proiect despre care s-a vorbit la conferința de presă se referă la reabilitarea termică a unor unităţii şcolare, în funcţie de nevoile care există în municipiul Arad, în completarea finanţărilor deja obţinute prin PNRR pentru şase şcoli din municipiu. Tot în scopul reabilitării termice, se are în vedere un proiect pentru blocurile de locuinţe de pe arterele principale, care va completa lotul de 28 blocuri pentru care există deja finanţare.

Pentru infrastructura culturală este pregătit un proiect de reabilitare a interiorului Teatrului Clasic Ioan Slavici. Este un proiect menit să continue reabilitarea unei cladiri emblematice a oraşului, care a fost renovată în exterior, tot printr-o finanţare obţinuta de la ADR Vest.

De asemenea, se are în vedere și reabilitarea Teatrului de Marionete.

„Un proiect deosebit de interesant, în opinia liberalilor, pe care vor să îl promoveze, este realizarea HUB-ului cultural Marta. Pornind de la tradiţia industrială a Aradului şi până la oferirea unui cadru stimulator pentru energiile creative din zona artelor experimentale sau neconvenţionale, acest hub cultural va fi un concept generos şi dinamic pe care-l dorim realizat”, a încheiat viceprimarul Lazăr Faur.

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite