Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce își propune Lazăr Faur să facă când va ajunge în Camera Deputaților

Lazăr Faur candidează alături de Glad Varga, Sergiu Bîlcea și Patricia Dinga (n.r. nominalizăm aici doar candidații aflați pe poziții considerate eligibile) pentru un loc în Camera Deputaților. Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul PNL Arad, alături de Sergiu Bîlcea, Lazăr Faur s-a prezentat, dacă mai era nevoie, arădenilor și a vorbit despre ce va face în calitate de deputat.

Ce își propune Lazăr Faur să facă când va ajunge în Camera Deputaților
Comentează 0

Lazăr Faur susține că va avea proiecte pe termen scurt, dar și pe termen mediu și lung. „Prima mea inițiativă pe termen scurt va fi legată de eliminarea listelor de așteptare pentru analize și investigații medicale. Totodată, pornind de la modul deficitar în care se gestionează resursele financiare din sistemul medical, voi susține o liberalizare reală a pieței asigurărilor de sănătate, astfel încât ca fiecare cetățean să poată decide unde se asigură și unde primește asistență medicală, în spitale publice sau private, fără să mai fie nevoie de plăți suplimentare. Apoi, voi susține un pachet de reglementări care să determine profesionalizarea managementului spitalelor publice din România”, susține Lazăr Faur.

Pe termen lung, liberalul afirmă că va milita pentru găsirea unei soluții de finanțare a unui spital nou în Arad. Chiar dacă nu este o problemă care poate fi soluționată în patru ani, Faur susține că se impune ca specialiștii în sănătate publică, medicii și decidenții locali să se așeze la masă, să stabilească împreună conceptul, structura, locul, sursele de finanțare și modul de funcționare.

Având în vedere că în tinerețe a lucrat în administrația publică, fiind secretarul comunei Petriș, liberalul susține că prima inițiativă legislativă pe care intenționează să o formuleze este cu privire la obligativitatea informatizării și digitalizării tuturor instituțiilor și autorităților publice, ceea ce va duce la eficientizarea și redimensionarea personalului. „Voi fi, totodată, un susținător al descentralizării administrative, un principiu considerat necesar de către toată lumea, dar care în realitate a fost insuficient implementat. Consider că bunele practici din țările europene pot să fie un model de urmat”, a încheiat Lazăr Faur.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite