Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Veste proastă pentru profesori: când se primesc salariile în ianuarie. Inspectoratele şcolare au făcut anunţul

Şcolile au primit o înştiinţare din partea Inspectoratelor prin care se amână data de salariu, nu cum era până în prezent. Această amânare poate fi prelungită”, a declarat Raluca Turcan.

Veste proastă pentru profesori: când se primesc salariile în ianuarie. Inspectoratele şcolare au făcut anunţul
Comentează 1

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan susţine că şcolile au primit înştiinţare de amânare a datei de salariu, ea solicitând public ca salariile profesorilor să fie plătite la timp.

”Salariile profesorilor sunt amânate la plată din cauza nepriceperii guvernului PSD! Şcolile au primit o înştiinţare din partea Inspectoratelor prin care se stabileşte data de salariu pe 14 ale lunii, nu 9 cum era până în prezent. Această amânare poate fi prelungită”, arată Raluca Turcan pe Facebook.

Ea spune că acest lucru s-a întâmplat deoarece în luna decembrie PSD a aprobat OUG 90/2017 prin care a stabilit că salariile profesorilor nu vor mai fi plătite din bugetele locale, ci prin Ministerul Educaţiei Naţionale. Turcan aminteşte că o lege similară a fost semnată de Liviu Dragnea şi votată în Camera Deputaţilor, însă OUG 90/2017 a grăbit acest proces de centralizare! Prin urmare, şcolile au o dublă subordonare.

”În acest moment, autorităţile locale nu ştiu cine este ordonatorul de credite şi din ce buget trebuie plătite salariile. Şcolile sunt instituţii publice de interes local, bugetul lor este aprobat în şedinţă de Consiliu Local, în acelaşi timp cu bugetul local. Astfel, Consiliul Local a fost pus în situaţia de a aproba nişte bugete ale şcolilor care să includă şi salariile profesorilor, sume de care bugetul local nu dispune. Nu a fost prevăzut şi cum vor fi plătite acestea, neexistând norme de aplicare ale legii. Aparent, acum există doi ordonatori de credite – fapt nemaiîntâlnit. Un serviciu public nu poate să fie în acelaşi timp centralizat şi descentralizat”, subliniază prim-vicepreşedintele PNL.

Sursa romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite