Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

UVVG se implică în acţiuni umanitare. Mai multe familii nevoiaşe au primit pachete pascale şi rechizite şcolare pentru copii

UVVG se implică în acţiuni umanitare. Mai multe familii nevoiaşe au primit pachete pascale şi rechizite şcolare pentru copii
Comentează 0

Expresia „Dar din dar se face Rai” a căpătat de-a lungul anilor o semnificaţie spirituală. Înseamnă că vei primi bine, dacă vei oferi binele sau vei avea parte de bucurie, atunci când bucuri pe cineva, iar dacă mulţumeşti, vei fi mulţumit, iar toate acestea te vor duce în Rai. Pornind de la această sintagmă, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad şi Inspectoratul de Poliție Județean Arad au pus în practică un nou episod din acordul care oferă cadrul necesar unor acțiuni și inițiative comune, în sprijinul comunității locale, al elevilor și studenților din municipiul şi judeţul Arad.

Astfel, în perioada 29-30 aprilie, în contextul sărbătorilor pascale, conducerea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, prin doamna rector prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, a răspuns pozitiv inițiativei Facultății de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport și a Facultății de Farmacie de a organiza, împreună cu reprezentanți ai IPJ Arad, Biroul Siguranță Școlară, dar și ai Secției 10 Poliție Rurală Gurahonț, activități de sprijinire a unor copii din zona Gurahonţ, dar și Văndulești, Ienășești, Bălănești și Băciulești, în vederea facilitării accesului acestora la educație. Familiilor nevoiașe li s-au oferit pachete pascale, iar copiii au primit cu încântare, accesorii de birotică, menite să îi ajute în demersurile de studiu și alte rechizite şcolare.

„Aceste acțiuni în parteneriat au ca scop primordial, susținerea învățământului din mediul rural, dar și producerea unor bucurii pentru copiii provenind din familii cu o situație materială mai puțin bună. Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a fost și va rămâne mereu deschisă inițiativelor dedicate susținerii valorilor educaționale și sociale, iar colaborarea cu IPJ Arad este esențială în acest sens” - a declarat prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul UVVG Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite