Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

U.V.V.G. LA 33 DE ANI

În ziua de 2 mai 1990, în Arad, și-a deschis porțile Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, cu două facultăți, datorită viziunii și dorinței de neclintit a Rectorului Fondator, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, care, împreună cu alți intelectuali ai Aradului, a transformat dorința corifeului Marii Uniri în misiunea vieții sale, aceea de a aduce învățământul superior, în limba română, la Arad.

U.V.V.G. LA 33 DE ANI
Comentează 0

În cei 33 de ani de la înființare, U.V.V.G. Arad a devenit o cetate a științei și culturii arădene, transilvane și euro-regionale, integrată în spațiul european al cercetării și educației, afiliată la mai mult de 50 DE organizații internaționale.

Crezul universității noastre, „Prin noi înșine!”, a făcut ca astăzi să avem peste 100.000 de absolvenți, care duc numele universității noastre pe toate continentele. Graţie performanțelor de până acum, universitatea noastră a participat activ la dezvoltarea socio-economică și culturală a României.

Rectorul U.V.V.G., prof. univ. dr. habil. Coralia Cotoraci : „Suntem o Universitate care a pornit de mai bine de 30 de ani de la o viziune: cea a rectorului fondator, prof. dr. Aurel Ardelean, împărtășită de ceilalți membri fondatori, care și-au unit forțele, având alături autoritățile locale. Împreună cu dorința de nestăvilit a tinerilor de a avea învățământ superior la Arad...au pornit la drum! Nu a fost un drum ușor, dimpotrivă. De aceea motto-ul lui Vasile Goldiș, „Prin noi înșine”, ne-a călăuzit mereu.

Și iată-ne aici, după 33 de ani de muncă, sacrificii și renunțări, dar și de mari satisfacții. Suntem și vom rămâne o universitate comunitară, singura cu această structură din țară.

Aparținem Aradului și ne mândrim cu asta.

Vivat, crescat, floreat UVVG ARAD!

LA MULȚI ANI întregii comunități U.V.V.G. Arad”

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite