Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

UTA - Ripensia Timișoara 3-0

Pentru a învinge trebuie să ai cu cine ataca, pentru a nu lua goluri ai nevoie de apărători
 

UTA - Ripensia Timișoara 3-0
Comentează 0

Laszlo Balint , antrenorul UTA-ei, se pare , s-a bazat pe principiul acesta în perioada de când ocupă funcția de antrenor al echipei arădene. În fiecare meci  din acest campionat ( până acum)   s-a dovedit că Bărâna Doamnă este o echipă solidă,  închegată cu relații de joc bine puse la punct. Aproape toate jocurile disputate  au scos în evidență eficacitatea  jucătorilor angrenați în acțiunile de atac precum și ”lacătul” bine închis  în apărare. 

La zona constructivă, zona mijlocașilor se ma lucrează încă.  Moise , un jucător universal poate rezolva atât faza de apărare, dar de foarte multe ori devine cel de-al patrulea atacant . Isac, la fel.

Apărarea , cu Melinte lider, dar cu portarul Iacob elementul de siguranță , închide aproape permanent drumurile spre propriu careu. Ba  mai mult,fundașii laterali, Tomozei și Roumpoulakou își permit raiduri frecvente în atac, devenind deseori pasatori decisivi  pentru cei care finalizează.

Partea bună constă în faptul că și banca de rezerve este ocupată mereu cu jucători gata oricând să fie egalii titularilor din teren . Atacanții, Ciprian Rus, Tavi Ursu, David Miculescu, iar mijlocașii Hrezdac sau  Jebari sunt îlocuitori care au dovedit că se poate baza pe ei.
UTA , spre surprinderea plăcută, este  „atrasă” , se pare, de cifra 3 , la stabilirea scorurilor. A realizat norma și ieri, pe stadionul Motorul, într-o atmosferă de răceală atmosferică , dar de o susținere caniculară a celor aflați în tribune.

Buhăcianu, de două ori și Ursu o dată , au fost autorii celor trei goluri, toate trei din acțiuni bine gândite și puse în aplicație de coechipierii lor.

Visul revenirii în prima ligă este aproape realizat. Galeria e în priză, stadionul promis...în lucru.

Apropo de stadion.  Mi-e teamă ca starea de euforie a spectatorilor,  creată de impactul cu noul stadion din Vlaicu, să nu fie diminuată cu o neașteptată decepție datorată stării  gazonului pe care se vor juca meciuri după ploi torențiale, decepție pe care o pot  simți și jucătorii.

Să de-a Dumnezeu să nu fie așa.

Foto: Ciprian Petcuț

Galerie foto (8)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite