Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

UTA – FC U Craiova 1948 3-2 și Bătrâna Doamnă urcă deocamdată pe loc de play-off (FOTO)

UTA reușește să se impună astăzi în fața Craiovei lui Mititelu cu 3-2 și urcă deocamdată de pe poziția a IX-a pe poziția a VI-a a clasamentului Superligii, care este de altfel ultimul loc care duce în play-off. După 29 de partide disputate până acum, elevii lui Mircea Rednic au adunat 40 de puncte, iar sâmbăta viitoare urmează partida cu Dinamo, ultima din sezonul regulat. Pentru a-și putea păstra locul în clasament, UTA trebuie să câștige și în fața câinilor roșii, dar depinde și de jocul rezultatelor.

UTA – FC U Craiova 1948 3-2 și Bătrâna Doamnă urcă deocamdată pe loc de play-off (FOTO)
Comentează 0

După o primă repriză spectaculoasă, în care s-a înscris de patru ori, gazdele fiind egalate din păcate de fiecare dată, cele două combatante intră la cabine fiecare cu câte două goluri marcate și două primite.

Bătrâna Doamnă a început mai bine și are prima ocazie încă din minutul 2, când Luckassen trimite cu capul puțin pe lângă poartă. În minutul 8, Micovschi este și el în fața golului, dar mingea nu nimerește cadrul porții. Vine însă minutul 13, când Joao Pedro trage sănătos din afara careului și deschide scorul. Juveții lui Mititelu egalează în minutul 21 prin Bauza, uitat în careu, probabil din cauza înălțimii, de fundașii alb-roși atunci când Baeten execută o lovitură liberă și înscrie cu capul. Claudiu Micovschi aduce din nou UTA în avantaj, în minutul 28, după ce pătrunde în careul lui R. Popa și îl execută pe acesta, iar faza trece de controlul arbitrilor din Camera VAR. Oltenii egalează din nou în minutul 42, Andrei Dragu pătrunzând în careu de unde șutează la colțul lung.

Ar mai fi de remarcat ocaziile lui Rareș Pop (din minutele 5 și 12), Luckassen (minutul 34) și Micovschi (minutul 39) și faptul că în minutul 45+5, un oficial al craiovenilor este eliminat de pe bancă pentru proteste.

UTA înscrie în urma unei lovituri de pedeapsă și câștigă

Repriza a II-a a fost de asemenea una disputată, dar elevii lui Mircea Rednic au reușit să-și impună jocul, la revenirea de la cabine. Prima mare ocazie o trecem tot în dreptul Bătrânei Doamne. În minutul 55, Micovschi reușește un șut superb de la 25 de metri, dar balonul trece puțin pe lângă poartă. Perioada bună prin care trece echipa este concretizată câteva minute mai târziu. În minutul 61, Kvacic îl cosește pe Luckassen în careu, vârful arădean cade însă în afara careului, iar centralul dictează într-o primă fază lovitură liberă. Intervine însă VAR-ul și Radu Petrescu arată punctul cu... var. Lovitura de pedeapsă este transformată fără emoții de Fabry, care stabilește scorul final, UTA trecându-și în cont toate cele trei puncte puse în loc, ceea ce o duce pe locul 6.

Echipele trimise pe teren

În cele ce urmează vă prezentăm echipele trimise pe teren de cei doi antrenori, Mircea Rednic, respectiv Valentin David:

UTA: Fl. Iacob – Căpușă, Stolnik, Benga, Trif (Lopez) – Freitas (Omondi), Pedro (Vulturar) – R. Pop (Mihai), Fabry, Micovschi (V. Morar) – Luckassen. Rezerve: Kucher – Conte, Mihai, Omondi, David, Stanciu, Iurasciuc, Vulturar, V. Morar, Lopez.

FC U Craiova 1948: R. Popa – Negru, Kvakic (Pop), Lekiatas, Dragu – V. Achim, D. Albu – Baeten (Sidibe), Bauza, Bahassa  (Ibrahim) – Chițu (Blănuță). Rezerve: Gurău – Enache, V. Pop, Blidar, M. Ilie, Sidibe, Blănuță, Ibrahim.

Partida a fost condusă la centru de Radu Petrescu, ajutat  la cele două tușe de Mircea Grigoriu și Mihai Marica, arbitru de rezervă fiind Sorin Vădana, în timp ce în Camera VAR s-au aflat Horia Mladinovici și Radu Ghinguleac. În ceea ce privește observatorii, aceștia au fost Nicolae Grigorescu (FRF) și Florin Bătrânu (LPF).

Foto: Lucian Ciobanu

Galerie foto (52)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite