Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Usturoiul ne omoară? Specialiştii trag un semnal de alarmă! Un anumit soi de la supermarket este toxic

Consumul de usturoi ne ţine departe de infecţiile virale şi de bolile arteriale, dar ne poate trimite şi pe patul de spital. Leguma miraculoasă s-a dovedit a fi toxică în unele cazuri, iar specialiştii au transmis un semnal de alarmă în acest sens.

Usturoiul ne omoară? Specialiştii trag un semnal de alarmă! Un anumit soi de la supermarket este toxic
Comentează 0

Iată cum ar trebui consumat, dar şi cum trebuie să faci diferenţa între usturoiul bun şi cel toxic!

Probabil că puţini dintre noi se întreabă de unde provine usturoiul pe care-l cumpărăm din supermarket şi îl folosim la numeroase preparate culinare. Specialiştii în nutriţie ne recomandă să fim atenţi la ţara de origine a produsului şi asta pentru că usturoiul din China s-a dovedit a fi toxic.


Producătorii chinezi folosesc pesticide interzise de lege şi care accelerează creşterea legumelor şi fructelor. Pentru a distinge usturoiul românesc de cel chinezesc trebuie să ţineţi cont de câteva detalii.

Cel produs în China este mai uşor şi mai puţin bombat, pe când cel românesc este mai gustos şi are un miros mai puternic. Totodată, producătorii asiatici îndepărtează rădăcinile şi cotorul, reducând astfel din greutatea produsului, pentru a economisi la transport. Cel mai sănătos ar fi să cultivaţi dumneavoastră usturoiul, iar dacă nu aveţi posibilitatea, încercaţi să cumpăraţi doar de la producătorii locali.

sursa: antenastars.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite