Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Două alimente care te păzesc de cele mai crunte boli ale lumii moderne

Ceapa şi usturoiul te feresc de cancer şi problemele la inimă, poate cele mai răspândite cauze ale morţii multor oameni în ziua de azi.

Două alimente care te păzesc de cele mai crunte boli ale lumii moderne
Comentează 0

Un studiu realizat de cercetătorii italieni asupra populaţiilor din sudul Europei arată că există o proporţie inversă între frecvenţa utilizării cepei în alimentaţie şi riscul de apariţie al mai multor forme de cancer: bucal, esofagian, laringian, de sân, ovarian, de prostată, colorectal ori renal. Consumul a cel puţin o jumătate de ceapă crudă pe zi a fost asociat, într-un alt studiu, realizat de cercetători din Franţa, cu o reducere de cel puţin 50% a riscului de apariţie a cancerului de stomac, dar şi cu o scădere semnificativă a incidenţei cancerului de sân. Ceapa ar ţine la distanţă teribila maladie pentru că are un conţinut ridicat de seleniu.

Usturoiul are proprietăţi anticoagulante, care-l fac important în prevenirea bolilor cardiovasculare şi a emboliilor. Cercetătorii de la Universitatea Cuyo din Argentina au descoperit şi cum îi păstrăm intacte aceste proprietăţi: zdrobindu- l înainte de a-l mânca sau a-l găti. La fel de important este să nu-l gătim timp îndelungat (ideal, nu mai mult de 3 minute) şi să nul preparăm sub nici o formă la microunde, fiindcă îşi pierde toate calităţile.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite