Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ursula von der Leyen va anunța marți componența Comisiei Europene. Ce se întâmplă cu Nica și Plumb

Ursula von der Leyen, președintele ales al Comisiei Europene, a transmis că va anunța  marțea viitoare componența Comisiei Europene, după ce toate statele membre au trimis nominalizări, anunță Digi24.ro. Potrivit aceleași surse, care citează EurActiv.com, Dan Nica și Rovana Plumb, propunerile făcute de premierul Dăncilă, ar fi fost respinse. De altfel, se vorbește că noua propunere a României ar fi actualul ministru de Externe, Ramona Mănescu, iar domeniul care ne-a fost rezervat este cel al Transporturilor.

Ursula von der Leyen va anunța marți componența Comisiei Europene. Ce se întâmplă cu Nica și Plumb
Comentează 0

Ursula von der Leyen aștepta ca Roma să-și prezinte candidatul pentru postul de comisar european ce îi revine înainte de a decide compoziția noului Executiv al Blocului comunitar. Italia este singurul stat UE care încă nu a prezentat un candidat pentru următoarea Comisiei Europeană, care își începe mandatul în luna noiembrie. Prim-ministrul Giuseppe Conte i-a transmis miercuri preşedintelui Sergio Mattarella că a reuşit să formeze un nou guvern, iar membrii acestuia vor depune joi jurământul de învestire, mai scrie Digi 24.ro.

În ceea ce o privește, Marea Britanie a transmis că nu va propune un comisar, întrucât intenționează să părăsească blocul comunitar până la finalul lunii octombrie.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite