Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” a sărbătorit Ziua Mondială a Educației

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, prin Facultatea de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport, a sărbătorit Ziua Mondială a Educație, marcată în data de 5 octombrie.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” a sărbătorit Ziua Mondială a Educației
Comentează 0

La evenimentul moderat de prof. univ. dr. Teodor Pătrăuță, directorul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic din cadrul UVVG, au participat cadre didactice ale Universității de Vest „Vasile Goldiș”, profesori și elevi de la Liceul Tehnologic „Francisc Neuman” din Arad, Liceul Tehnologic de Electronică și Automatizări „Caius Iacob”, Seminarul Teologic Arad și numeroși studenţi din cadrul Universității.

Ziua Internațională a educație a fost desemnată de UNESCO la data de 5 octombrie și se sărbătorește în peste 200 de țări din întreaga lume.

„Am participat la un eveniment din viața noastră, a celor care lucrăm pe tărâmul educaţiei, dar și celor care fac parte din acest câmp luminos al educației, cărora li se însumează toate acțiunile noastre pentru a-i forma și pentru a-i realiza ca oameni în deplinătatea cuvântului. Acțiunea are loc într-un context mondial și nu se putea ca România să nu facă parte din rândul acestor țări care sărbătoresc educația prin acțiuni și prin activități care să ne onoreze. Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a stabilit ca în această zi să nu se desfășoare cursuri, ci să se organizeze activități dedicate educației în toate instituțiile de învățământ din România. Am gândit ca această acțiune să aibă în componenţa sa teme interesante care au fost urmărite cu interes. Ziua mondială a educației este o sărbătoare a întregii lumi și nu a fost recunoscută în țara noastră de multă vreme, însă are o recunoaștere publică deosebită în ultimii ani”, a declarat prof. univ. dr. Teodor Pătrăuță, directorul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic din cadrul UVVG.

Galerie foto (1)


Scrie un comentariu

trimite