Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ungaria a desfășurat Armata la granița sudică a țării

În jur de 3.800 de militari au fost deja desfășurați la granița sudică a Ungariei, a declarat vineri ministrul apărării Istvan Simicsko pentru postul TV2, informează MTI și AFP.

Ungaria a desfășurat Armata la granița sudică a țării
Comentează 0

Principala sarcină a militarilor este de a participa la construirea gardului de-a lungul frontierei cu Serbia, a spus Simicsko, confirmând informațiile conform cărora câte o secțiune de 10 km este construită zilnic, notează Agerpres. Budapesta vrea să accelereze lucrările de construcție a gardului de la frontiera sa de 175 km cu Serbia.

De asemenea, de miercuri armata are sarcina de a securiza frontiera împreună cu poliția întrucât 'este necesară o forță de protecție de-a lungul frontierei, gardul nu este de ajuns', a spus el.

În ciuda instalării unor garduri de sârmă ghimpată, 3.601 de imigranți au reușit să intre în țară joi, un nou record, conform unui bilanț făcut public de poliție. Precedentul record, care data de miercuri, era de 3.321 de persoane.

Afluxul se repercutează asupra frontierei austriece pe unde tranzitează aproape toți acești imigranți în drum spre Germania: 8.000 de imigranți au trecut joi pe la postul de frontieră de la Nickelsdorf și peste 3.600 au fost înregistrați între miezul nopții și ora locală 06.00 vineri, a anunțat poliția austriacă.

Autostrada care trece prin Nickelsdorf cu destinația Ungaria a fost încă o dată închisă circulației vineri dimineață, din cauza numărului important de persoane care fac acest drum pe jos pentru a trece frontiera.
Compania feroviară austriacă a suspendat joi legăturile cu Austria, declarându-se depășită de afluxul de imigranți care vor să ajungă în Germania.

Sursa: www.realitatea.net
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite