Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un student arădean la Teologie, împotriva campaniei „Vrem spitale, nu catedrale”

Un student arădean la Teologie, împotriva campaniei „Vrem spitale, nu catedrale”
Comentează 38

Un student arădean al facultății de Teologie îşi arată public dezaprobarea faţă de valul de mesaje contrare Bisericii Ortodoxe Române, care s-a înteţit în urma tragediei de la club Colectiv din capitală.

Bogdan Noghiu a postat pe reţeaua socială Facebook un mesaj prin care îşi arată dezaprobarea faţă de mesajul „Vrem spitale, nu catedrale”. Iată cum îşi argumentează tânărul dezaprobarea:

 „Nu am făcut nici un comentariu pe marginea subiectului: «vrem spitale, nu catedrale». Dau câteva exemple din Arad: Spitalul Judeţean care deserveşte întreg judeţul Arad, Spitalul Municipal Arad, Spitalul Matern Arad, Spitalul TBC Arad, care în curând se va muta într-un spaţiu nou ridicat de CJA. Avem spital în oraşul Ineu, avem spital în oraşul Lipova... Nu spun ca nu ar mai fi nevoie de spitale! Hai să le modernizăm pe cele pe care le avem! Dar nu înţeleg de unde această lozincă: «vrem spitale, nu catedrale». Bisericile, indiferent de religie, sunt spitale pentru cei bolnavi sufleteşte.

Cei bolnavi sufleteşte sunt de 2-3 ori mai numeroşi decât cei bolnavi trupeşte şi asta se poate vedea în fiecare zi, în fiecare duminică, la toate bisericile indiferent de religie. Vrem să avem zeci de spitale în fiecare judeţ? Asta înseamnă că acceptam să fim un popor bolnav trupeşte. Mergeţi şi uitaţi-vă intâi în Biserici, să vedeţi câtă lume este! Bisericile nu sunt goale. Mă doare că se loveşte doar în Biserica Ortodoxă, cand de fapt în toate cultele întâlnim aceleaşi probleme. Pastorii de la toate cultele se plimbă cu «merţane» dar pe unii îi vedem şi pe alţii alegem să nu îi vedem... Dacă loviţi, loviţi în toţi, în toate cultele. Vă dau un exemplu în Biserica Ortodoxă (aici pot să dau exemplu din Arad, dar nu e mare difenţă nici în celelalte eparhii): se plăteşte acea taxă de cult de maximum 35-40 de lei pe an / pe persoană cu venit, deci cei fără venit nu plătesc. Din spusele unui prieten căruia nu îi voi da numele şi nici cultul la care merge, acesta plăteşte pe lunã, Atenţie pe lună, în jur de 400-500 lei/ familie! În concluzie, vă întreb de ce nu vă legaţi şi de alţii, de ce nu îi judecaţi cu aceeaşi măsura şi nu vă şochează maşinile cu care circulă ei?!

Din ce strigă unii, eu asta înţeleg: ne dorim o ţară bolnavă şi trupeşte şi sufleteşte... Şi vom avea, dacă nu ne vom opri. Vom avea lucrurile dupã care strigăm si plângem... Preţuiţi şi iubiţi oamenii de lângă voi! Ajutaţi-i voi personal pe cei ce sunt în suferinţă, din puţinul vostru daţi şi la cei care nu au, ajutaţi-i voi, oricât de puţin ati da! Pentru cel care nu are, înseamnă enorm, înseamnă o bucurie. Voi veţi fi lumina lor, aşa cum Hristos ne ajută şi este lumina noastră.

Biserica Ortodoxă, cred că şi celelate culte se roagă pentru cei care sunt în suferinţă pentru cei care au trecut la cele veşnice. În loc să stăm să batjocorim biserica ortodoxă pe retelele de socializare mai bine ne-am ruga pentru ei si pentru noi”.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite