Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Semnul purtat de oameni din întreaga lume: îşi fac un punct negru în palmă. Vezi ce semnifică și cât e de grav

Campania punctului negru a început pe Facebook şi are ca scop uşoara recunoaştere a persoanelor ce suferă din cauza violenţei domestice.

Semnul purtat de oameni din întreaga lume: îşi fac un punct negru în palmă. Vezi ce semnifică și cât e de grav
Comentează 2

Pare doar un punct negru în palma acestora, dar reprezintă un simbol pentru cei din jur, un simbol care vrea să atragă atenţia că cineva se află în pericol. Dacă remarci pe cineva cu acest semn în palmă, fă tot posibilul să intri în discuţie cu acea persoană şi întreab-o dacă are nevoie de ajutor sau chiar să apelezi la poliţie.

După spusele organizatorilor acestei campanii „Punctul negru din palmă lasă profesioniştii să remarce că eşti un supravieţuitor vulnerabil al violenţei domestice şi că ai nevoie de ajutor, dar nu o poţi spune cu voce tare, deoarece agresorul tău te urmăreşte la tot pasul. În doar 24 de ore, Campania a ajuns vizualizată de cel puţin 6000 de persoane, iar 6 femei au fost deja salvate.”

O supravieţuitoare şi-a impărtășit povestea: ,,Sunt însărcinată, iar sarcina este avansată şi soţul meu este foarte violent. Am fost terorizată de foarte multă vreme şi devine din ce în ce mai grav odată cu avansarea sarcinii, nu mă pierde din vizor niciodată. Am fost la spital ieri, era cu mine, oriunde este prezent.

A trebuit să fiu examinată, aşa că examinatorul m-a rugat să mă întind pe pat şi a tras cortina. Într-o clipită am apucat un pix şi am scris repede pe mână –Ajută-mă! Nu a mai trebuit să zic nimic altceva."

Această campanie este una simplă cu un puternic imbold asupra lumii. Faceţi cu toţii tot posibilul pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în pericol!

Sursa observator.news

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite