Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un prim pas pentru parcarea subterană în Piaţa Avram Iancu

Un prim pas pentru parcarea subterană în Piaţa Avram Iancu
Comentează 1

În şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal din Arad s-a votat decizia de amenajare a unei parcări subterane în Piaţa Avram Iancu. Administraţia locală doreşte să concesioneze terenul unui investitor privat care să se ocupe de construirea şi administrarea parcării. După mai multe încercări de a trece acest proiect important pentru arădeni, în şedinţa de astăzi cu votul majorităţii, parcarea subterană din Piaţa Avram Iancu a primit aviz favorabil. Se doreşte concesionarea spaţiului către un investitor privat, astfel costurile din partea administraţiei locale, respectiv arădenilor vor fi zero”, a declarat primarul interimar Călin Bibarţ. Grupul de consilieri locali din cadrul Partidului Social Democrat s-au abţinut din nou, dar datorită modificării Codului Administrativ abţinerea acestora nu a avut efect, punctul reuşind să treacă pe ordinea de zi.

 

De asemenea, în şedinţa de astăzi, s-a votat cu unanimitate punctul prin care BERD se angajează să suporte cheltuielile privind auditul energetic şi studiul de fezabilitate pentru 27 de unităţi de învăţământ. Este vorba despre Colegiul Național „Vasile Goldiș”, Colegiul Tehnic de Construcții și Protecția Mediului, Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară, Liceul Teoretic „A. M. Guttenbrunn”, Liceul de Arte „Sabin Drăgoi”, Liceul Tehnologic „Francisc Neumann”, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Școala Gimnazială „Adam Nicolae”, Grădinița PN 21, Grădinița PN 22, Școala Gimnazială Aron Cotruș, Grădinița PN 7, Grădinița PP 8, Școala Gimnazială „Caius Iacob”, Grădinița PN 3, Școala Gimnazială „Iosif Moldovan”, Grădinița PP 1, Grădinița PP 22, Grădinița PN „Mugurel”, Grădinița PP 14, Grădinița PN 6, Grădinița PP 13, Grădinița PN 12, Grădinița PN 24, Grădinița PN 8, Grădinița PN 9 și Grădinița PS 2.

 

Un alt punct de pe ordinea de zi a fost cel al desemnării unui reprezentant al CLM în Consiliul de Administraţie al Filarmonicii de Stat din Arad. Persoana desemnată, care a trecut prin votul secret al consilierilor locali, este consilierul local Antonela Naaji .

Restul proiectelor de pe ordinea de zi au trecut cu unanimitate. Mai multe detalii: https://www.arq.ro/primarul-bibart-despre-sedinta-clm-de-maine-audit-energetic-gratuit-pentru-27-unitati-de-invatamant-din-municipiu/28942

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite