Vremea Romania, Arad 15°C

Stiri Arad

Un nou scandal în Consiliul Local. Șase aleși au părăsit sala de ședințe

Ședința ordinară a Consiliului Local s-a desfășurat la limita cvorumului, după ce aleșii opoziției față de primarul Gheorghe Falcă au părăsit sala.

Un nou scandal în Consiliul Local. Șase aleși au părăsit sala de ședințe
Comentează 0

Totul a pornit de la intervenția consilierului Ionel Ciupe, care a cerut informații suplimentare legate de proiectul privind instituirea unei taxe de salubrizare pentru arădenii care nu au contract cu operatorul privat.

După ce a primit explicațiile, urma să se supună proiectul la vot, dar Ciupe a vrut să intervină din nou. Nu a fost lăsat, pentru că, potrivit regulamentului, mai putea interveni doar dacă avea de propus un amendament la proiect.

Consilierul Marin Lupaș, care aproape la fiecare ședință găsește un motiv de ceartă cu primarul, a cerut ca Ciupe să fie lăsat să vorbească, însă pentru că preșdintele de ședință a considerat că nu mai are acest drept, cei doi au părăsit sala de ședințe. I-au urmat alți patru consilieri ai opoziției.

Gestul acestora nu a rămas netaxat de către primar. Falcă a spus că cei șase aleși s-au folosit de acest mic incident pentru a părăsi ședința, astfel încât să nu-și asume dezbaterea și votarea altor proiecte importante, cum ar fi rectificarea bugetară sau situația managerului Filarmonicii, Alin Văcean.

”Părăsirea sălii de către acești consilieri îmi confirmă că nu au curajul să-și asume proiectele importante pentru cetățeni”, a spus Falcă.

Ședința a continuat cu 16 consilieri prezenți, care au aprobat cu unanimitate de voturi aproape toate proiectele aflate pe ordinea de zi.

CITEȘTE ȘI: SCANDAL IMENS în Consiliul Local. Falcă l-a evacuat pe Lupaș din ședință. De ce s-au războit cei doi aleși

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite