Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un nou proiect finalizat la Bârzava - sediul Primăriei a fost inaugurat la sărbătoarea Sânzienelor (FOTO şi VIDEO)

Iată că un nou proiect cu finanțare externă (PNDL) a fost finalizat în comuna Bârzava, una dintre cele mai eficiente administrații de pe Valea Mureșului. Este vorba de sediul Primăriei care a fost reabilitat în totalitate, la care s-a adăugat o extindere prin construcția unui etaj la clădirea existentă și totodată întreaga clădire a fost modernizată și dotată cu mobilier. A fost o lucrare grea, dar care iată că s-a finalizat și acum se poate vorbi de un sediu administrativ de excepție, un sediu modern în care fiecare birou este bine gândit astfel încât să fie foarte accesibil fiecărui cetățean în funcție de problema pe care o are.

Un nou proiect finalizat la Bârzava - sediul Primăriei a fost inaugurat la sărbătoarea Sânzienelor (FOTO şi VIDEO)
Comentează 0

Clădirea are în componență birouri, atât la parter cât și la etaj.

De asemenea, la parter clădirea dispune de o sală de ședințe pentru consiliul local și de o sală mare de protocol, astfel încât la nevoie să poată fi utilizată.

A fost o perioadă destul de grea pentru toți dar a sosit și ziua inaugurării, mult așteptată de angajații Primăriei, de primar, viceprimar, cât și de cetățeni, astfel că nu întâmplător chiar de sărbătoarea Sânzienelor, care are o mare semnificație creștinească, fiind și sărbătoarea de suflet a locuitorilor de pe Valea Bârzavei și a tuturor celor din comuna Bârzava, a avut loc inaugurarea și sfințirea acestei clădiri.

Desigur că acum primarul Gabriel Faur se poate mândri cu un sediu administrativ foarte frumos, poate chiar cel mai frumos de pe Valea Mureșului , așa după cum este și comuna întreagă, pentru că Bârzava este o comună nu doar încărcată de istorie, dar este și una foarte pitorească. Odată cu asfaltarea drumului dintre Groșii Noi și Slatina de Mureș (sperând că în curând va fi turnat și asfaltul), comuna Bârzava va avea și o legătură rutieră cu partea Văii Crișului, respectiv cu Gurahonțul și Moneasa, drum care va scurta distanța cu cel puțin 17 km, între sediul comunei și locuitorii din Slatina de Mureș, localitate aparținătoare comunei Bârzava.

Revenind la evenimentul inaugurării, putem spune că este o bucurie întotdeauna intrarea într-o casă nouă, de aceea este bine și creștinește să se facă și sfințirea după datina străbună. Astfel, vineri a avut loc ceremonia de tăiere a panglicii și o slujbă de sfințire a clădirii administrative a Primăriei comunei Bârzava. La eveniment au participat Preasfintitului Emilian Crisanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, însoţit de un impresionant sobor de preoti, inclusiv de un preotul militar, funcționari din aparatul administrativ al județului Arad, cât și politicieni, respectiv prefectul Județului Arad, Csaba Toth, subprefectul Marius Sulincean, viceprimarul Aradului Ilie Cheșa (PSD), senatorul Eusebiu Pistru, deputații Mihai Fiofor și Adrian Alda, Florin Tripa președintele executic al PSD - Arad, consilierul judeţean Cornel Lucaci (PSD), precum și primari social-democrați din județ, respectiv Lipova, Archiș, Craiva, Șiștarovăț, Vărădia de Mureș, Păuliș, precum și viceprimarul comunei, Ioan Jitari, consilieri locali, directorul Școlii Gimnaziale Bârzava, Mihaela Gașpar, directorul Școlii Gimnaziale Conop, Milica Mihuța, reprezentanți ai subunității de pompieri Bârzava, reprezentanți ai ocoalelor silvice din Bârzava , angajați ai Primăriei și colaboratori.

Panglica a fost tăiată de primarul comunei, Gabriel Faur și de actualul deputat Mihai Fifor, fost ministru în vremea când s-a semnat finanțarea acestui proiect. După slujba de sfințire, primarul comunei, Gabriel Faur, a adresat un cuvânt de mulțiumire tuturor celor prezenți, după care a dat cuvântul deputatului Mihai Fifor și prefectului de Arad, Csaba Toth. De asemenea primarul Gabriel Faur a ținut să mulțumească pentru înțelegerea de care au dat dovadă cetățenii comunei, având în vedere faptul că pe tot parcursul cât a durat construcția birourile Primăriei, instituţia a funcționat în Căminul Cultural.

După masa festivă, programul a continuat cu un moment folcloric, cu ansamblul de dansuri din Bârzava și tânăra interpretă de muzică populară Titiana Ienășescu, elevă la Școala Gimnazială Bârzava. „Vreau să mulțumesc tuturor celor care astăzi au fost alături de noi, mai ales că această zi are o dublă semnificație pentru noi, respectiv sărbătoarea Sânzienelor și inaugurarea sediului primăriei. A fost o perioadă grea pentru noi toți și nu o să mai intru în detalii, dar ceea ce pot să spun este faptul că am reușit să mai finalizăm un proiect pentru comunitatea bârzăveană. Am reușit ca în ultima perioadă să finalizăm asfaltări de drumuri și străzi în comună, atât în Lalașinț cât și la Căpruța, se lucrează și la capela de la Bârzava, avem și drumul de la Groșii Noi spre Slatina de Mureș peste deal pe Rușciu, unde s-a realizat patul drumului, respectiv structura de rezistență și va urma asfaltarea. Este un drum nu numai istoric, ci și unul care va duce la dezvoltarea comunei, cel puțin din punct de vedere turistic, dar dincolo de acest aspect este visul de zeci de ani a celor din Slatina de Mureș și Groșii Noi. Desigur că mai avem proiecte de realizat, așteptăm la fel ca celelalte primării să se deschidă linia de finanțări prin programul Anghel Saligny ca să putem demara proiectele depuse spre finanțare. Ca primar îmi doresc o comună modernă cu fiecare stradă asfaltată, cu servicii medicale moderne, cu locuri de muncă și absolut tot ceea ce este necesar unui trai decent pentru locuitorii comunei noastre”, a declarat primarul Gabriel Faur.

Articole asemanatoare