Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ultimul proiect de asfaltări și infrastructură din comuna Brazii continuă

În urmă cu câteva zile am fost alături de cadrele didactice și elevii Școlii Gimnaziale Iacobini la o șezătoare tradițională specifică zonei. Tot atunci am avut prilejul de a discuta și cu primarul comunei Brazii, Nicușor Vesa despre stadiul lucrărilor de infrastructură din comună, știind faptul că este în derulare ultimul proiect care vizează asfaltările, construcția a patru poduri, regularizarea Văii Zeldișului pe lungimea satului și realizarea de trotuare în toată comuna.

Ultimul proiect de asfaltări și infrastructură din comuna Brazii continuă
Comentează 0

Este vorba despre un proiect de anvergură care odată finalizat se poate spune că întreaga comună Brazii va fi asfaltată 100%. „Până în prezent avem finalizate lucrările la Școala Primară din Secaș și din Mădrigești, fiind un proiect cu finanțare PNDL. La școala din Mădrigești s-a schimbat acoperișul deoarece era foarte deteriorat și tot la Mădrigești s-a reparat și acoperișul la Căminul Cultural. La Căminul Cultural din Secaș s-au schimbat toate geamurile, s-au renovat băile, bucătăria, s-a pus gresie și faianță, urmând a se repara și acoperișul. S-au început lucrările la podul de la Iacobini, fiind o urgență deoarece 14 locuințe depind de acest pod fiind amplasate dincolo de Valea Zeldiș, iar după terminarea construcției podului urmează a se asfalta strada și acolo. La cele două poduri de la Secaș și cel de la Buceava urmează să înceapă lucrările dacă timpul va permite acest lucru. Urmează acum un alt proiect la care avem deja finanțare urmând să înceapă lucrările de demolare și construcție a unui corp nou de clădire la Școala Gimnazială din Iacobini.

Asfaltarea străzilor în comună este finalizată în proportie de 60%, dar mai sunt străzi la Secaș și la Mădrigești care trebuie pietruite și apoi urmează a se asfalta. În localitatea Brazii mai avem de asfaltat o străduță, cea cu biserica care urcă spre deal fiind o stradă secundară, urmând a se înlocui totodată și un podeț. La Iacobini mai avem de construit gabioane pe marginea Văii Zeldișului, momentan fiind îngust accesul. Aici pe lângă vale sunt șase locuințe cărora trebuie să le fie asigurat accesul la drum, iar după terminarea lucrărilor drumul de acces se va reconstrui urmând ca și aici să se pietruiască și apoi se va turna asfaltul. Momentan se lucrează la regularizarea văii cu o echipă de muncitori și cu două utilaje. La Secaș avem străzi care sunt pietruite și urmează a se turna asfaltul, iar strada ce duce la cimitir este asfaltată și parcarea este pietruită. La Brazii am realizat și câteva podețe, iar pe două străzi am turnat asfaltul. La Buceava și la Șoimuș ne putem mândri că avem asfalt până la ultima casă. Sperăm ca timpul să ne mai permită să mai lucrăm pentru a avansa cât se poate de mult, însă lucrările se vor finaliza anul viitor. Și fiindcă este sfârșit de an și așteptăm sărbătorile, aș vrea să transmit tuturor locuitorilor comunei să aibă Sărbători cu pace și liniște în suflete, un Crăciun fericit tuturor și doresc ca bunul Dumnezeu să ne dea sănătate și fericire. Sărbători binecuvântate alături de cei dragi și vă doresc de asemenea și un sincer La mulți ani!”, a spus primarul Nicușor Vesa.

Galerie foto (126)

Articole asemanatoare